Recipes

More

Chatkhara Aloo with Spicy Radish Recipe | Ramzan Special Recipes

Chatkhara Aloo with Spicy Radish Recipe | Ramzan Special Recipes

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    25
  • SERVING
    3

Chatkhara Aloo with Spicy Radish is scrumptious and chatpata meal combination perfect for a quick dinner plan. These spicy and mouth-watering appetizers become even more flavorful with Shan Chaat Masala. Try out these Chatkhara Aloo with Spicy Radish today and let us know how they turned out.

 Ingredients

Ingredients for Chatkhara Aloo:
Ingredients for Spicy Radish:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pot heat water and bring it to boil. Add potatoes and boil until 80% done. Take off flame, peel the potatoes and set aside.

2 .
In a preheated pan add cumin seeds, coriander seeds, fennel seeds, dried red chilies and roast for 1 minute. Transfer the roasted spices into grinder and grind into a fine powder. Your ground spices are ready.

3 .
In a pot heat oil and add cumin seeds, cook for a minute. Add onion and cook until translucent. Now add tomatoes and cook until tomatoes are soft.

4 .
Add turmeric powder, red chili powder, salt and cook for 2-3 minutes. Add 1/4 cup water and cook for a minute. Add boiled potatoes and mix well.

5 .
Add ground spices, lemon juice and cook for 1-2 minutes. Add water and cook for another minute. Add Shan Chaat Masala and cook for 1-2 minutes.

6 .
Sprinkle coriander and green chilies on top. Your Chatkhara Aloo are ready. Garnish again with green chilies and Shan Chaat Masala.

7 .
In a bowl add radish and Shan Chaat Masala and mix well.

8 .
Dish it out, sprinkle onion, coriander and Shan Chaat Masala again on top. Your Spicy Radish is ready. Serve it with Chatkhara Aloo and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
چٹخارہ آلو بنانے کے کے لئے ایک برتن میں پانی گرم کریں اور اسے ابالیں۔ اب اس میں آلو ڈال کر اسی فیصد پکنے تک ابال لیں اور چولہا بند کرکے آلو چھیل لیں اور سائیڈ پر رکھ دیں۔

2 .
اب پہلے سے گرم پین میں زیرہ، دھنیا، سونف اور سوکھی لال مرچ ڈال کر ایک منٹ تک بھون لیں۔ اب بھنے ہوئے مصالحے کو گر ینڈر میں ڈال کر اچھی طرح گرینڈ کر لیں۔

3 .
پھر ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں زیرہ ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔ اب اس میں پیاز اور ٹماٹر ڈال کر ٹماٹر نرم ہونے تک پکا لیں۔

4 .
اب اس میں ہلدی پاؤڈر، لال مرچ پاؤڈر اورنمکڈال کر دو سے تین منٹ تک پکائیں۔ اب اس میں ایک چوتھائی کپ پانی ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔ پھر اس میں ابلے ہوئے آلو ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں۔

5 .
پھر اس میں گرینڈ کئے ہوئے مصالحے اور لیموں کا رس ڈال کر ایک سے دو منٹ پکائیں۔اب اس میں پانی ڈال کر مزید ایک منٹ پکاکر چاٹ مصالحہ ڈالیں اور مزید ایک سے دو منٹ پکائیں۔

6 .
اب اس پر دھنیا اور سبز مرچیں چھڑکیں۔چٹخارہ آلو تیار ہیں۔سبز مرچوں اور شان چاٹ مصالحہ سے گارنش کریں۔

7 .
سپائسی مولی بنانے کے لئے ایک باؤل میں مولی اور شان چاٹ مصالحہ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

8 .
اب انہیں ایک ڈِش میں ڈال کر اس پر پیاز، دھنیا اور شان چاٹ مصالحہ چھڑکیں۔سپائسی مولی تیار ہے۔چٹخارہ آلو کے ساتھ سرو کریں۔

Recipe Tips