Recipes

More

Chana Masaledar Recipe | Ramzan Special Recipes

Chana Masaledar Recipe | Ramzan Special Recipes

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    45
  • SERVING
    4

Chatpaty Chana Masaledar  a deliciously spiced recipe that will make you crave for more. Chana Masala made with Shan Chaat Masala makes this simple recipe extremely appetizing. Try out these Masaladar Chanay and let us know how they turned out.

 Ingredients

Ingredients for Boiled Chickpeas:
Ingredients for Masala:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
Soak black chickpeas in warm water for 2-3 hours.

2 .
Bring water to a boil in a pot and add salt, add soaked black chickpeas and salt. Partially cover with lid and boil until black chickpeas are tender.

3 .
Reserve the chickpea stock for later use.

4 .
Now, in a pot, heat oil. Add onion, garlic and cook for 4-7 minutes over medium heat until onion starts to get brown. Add tomato puree and cook 4-5 minutes.

5 .
Add salt, red chili powder, turmeric powder, coriander powder and cook for 2-3 minutes over medium to low flame. Add chickpea stock if required and cook for 2-3 minutes or until oil separates.

6 .
Add boiled black chickpeas, green chilies and cook for 2-3 minutes.

7 .
Dish it out, Squeeze lemon juice and sprinkle Shan chaat masala and green coriander. Serve. Your Masaladaar Chanay are ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
کالے چنوں کو گرم پانی میں دو سے تین گھنٹے بھگو کر رکھ دیں۔

2 .
اب ایک برتن میں پانی ابال کر اس میں نمک اور بھگوئے ہوئے کالے چنیڈال کر ڈھکن سے ڈھک کر چنے گلنے تک ابال لیں۔

3 .
بعد میں استعمال کے لئے چنوں کی یخنی کو نکال کر سائیڈ پر رکھ دیں۔

4 .
اب ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز اورلہسن ڈال کر ر درمیانی آنچ پرچار سات منٹ تک پکائیں۔پھر اس میں ٹماٹر پیوری ڈال کر مزید چار سے پانچ منٹ پکائیں۔

5 .
پھر اس میں نمک، لال مرچ پاؤڈر، ہلدی پاؤڈر اوردھنیا پاؤڈر ڈال کر درمیانی آنچ پردو سے تین منٹ تک پکائیں۔ اگر ضرورت ہو تو چنوں کی یخنی ڈال کر دو سے تین منٹ تک یا تیل الگ ہونے تک پکائیں۔

6 .
اب اس میں ابلے ہوئے کالے چنے اور ہری مرچیں ڈال کر دو سے تین منٹ تک پکائیں۔

7 .
ایک ڈِش میں ڈال کر اس پر لیموں کا رس ڈال کر شان چاٹ مصالحہ اور دھنیا چھڑک کر سرو کریں۔

Recipe Tips