Recipes

More

Chana Dal Fry Recipe Dhaba Style Recipe | Sehri Special Recipe

Chana Dal Fry Recipe Dhaba Style Recipe | Sehri Special Recipe

  • PREP TIME
    5
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    5

Daal Chana Dhaba Fry is one simple and tasty recipe perfect for Sehri. Make this quick meal this Ramzan in Dhaba Style and double the joy of your sehr. Try out this Dhaba Style Chana Fry and share your feedback with us.

 Ingredients

Ingredients for Boiled Daal:
Ingredients for Daal Fry:
Ingredients for Tarka:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pot heat water and add daal, turmeric powder. Boil for 20-25 mins or until daal is 80% done. set aside.

2 .
In a pot heat oil and add cumin seeds, garlic, dried red chilies and cook for a minute. Add onion, green chilies and cook for another min.

3 .
Now add red chili powder, turmeric powder, salt and mix it well. Add tomatoes and cook for 1 min.

4 .
Now add boiled daal, water and cook until daal gets fully done. Your Daal Fry is ready.

5 .
In a pan heat oil and add red chili powder, curry leaves and cook for a few seconds.

6 .
Pour this prepared tarka over daal and serve. Your Daal Chana Dhaba Fry is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
دال ابالنے کے لئے ایک برتن میں پانی گرم کرکے اس میں دال اور ہلدی پاؤڈر ڈال کر بیس سے پچیس منٹ تک ابالیں لیں یا جب تک دال اسی فیصد پک جائے۔

2 .
دال فرائی کرنے کے لئے ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں زیرہ، لہسن اورسوکھی لال مرچیں ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔اب اس میں پیاز اور ہری مرچیں ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔

3 .
پھر اس میں لال مرچ پاؤڈر، ہلدی پاؤڈر اور نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کرکے ٹماٹر ڈال کرایک منٹ تک پکائیں۔

4 .
اب اس میں ابلی ہوئی دال اور پانی ڈال کر دال اچھی طرح پک جانے تک پکائیں۔ دال فرائی تیار ہے۔

5 .
ترکہ کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں لال مرچ پاؤڈر اورکڑی پتے ڈال کر چند سیکنڈ تک پکائیں۔

6 .
اب اس تیار ترکہ کو دال پر ڈالیں اور سرو کریں۔چنا دال فرائی تیار ہے۔

Recipe Tips