Cashew Chicken Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    25
  • SERVING
    3

Research Content

Cashew chicken a succulent recipe to have if you are missing restaurant like food. Make this delicious recipe in dinner and give treat to your family. Do try Cashew chicken recipe and share your feedback with us.


 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add chicken, egg, cornstarch, salt, black pepper and oil.Mix all these ingredients well and set aside for 20 to 30 minutes.

2 .
Deep fry the chicken pieces until light golden brown and set aside.

3 .
In pan heat oil, add cashew nuts and sauté until light golden brown.Then add green capsicum, yellow capsicum, red capsicum, carrots, onion, salt and sauté for 2 to 3 minutes.Your sauté veggies are ready. Set aside.

4 .
In wok heat oil, add garlic, green chilies, chili flakes and sauté for a minute.

5 .
Then add soy sauce, oyster sauce, vinegar, chili sauce, fish sauce, white pepper, black pepper, salt and sugar.Mix it well, add water as required, K&N’s Stok cube and let it cook for 2 to 3 minutes.

6 .
Add cooked chicken and sauté veggies in it and give it a good stir.Add cornstarch and let it simmer on low flame for 3 to 4 minutes.

7 .
Meanwhile heat a hot plate on the stove, pour prepared cashew nut chicken on top.

8 .
Cashew Chicken is ready, Garnish with spring onion and serve with rice of your choice.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک باؤل میں چکن، انڈے، کارن سٹارچ، نمک، کالی مرچ اور کھانے کا تیل ڈال کر اچھی طرح مکس کرکے بیس سے تیس منٹ سائیڈ پر رکھ دیں۔

2 .
اب چکن پیسیز کو لائٹ گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔

3 .
ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں کاجوڈال کر لائٹ گولڈن براؤن ہونے تک بھون لیں۔اب اس میں سبز شملا مرچ، پیلی شملا مرچ، سرخ شملا مرچ، گاجریں، پیاز اور نمک ڈال کر دو سے تین منٹ بھون لیں، ساتے ویجی تیار ہیں۔

4 .
ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں لہسن، سبز مرچیں اور کٹی ہوئی لال مرچیں ڈال کر ایک منٹ بھون لیں۔

5 .
اب اس میں سویا سو س، اوسٹر سوس، سرکہ، چِلی سوس، فِش سوس، سفید مرچ، کالی مرچ، نمک اور چینی ڈال کر تمام اجزا اچھی طرح مکس کریں۔ پھر اس میں حسبِ ضرورت پانی بھی ڈال کر K&N's Stok cubeڈالیں اور دو سے تین منٹ پکنے دیں۔

6 .
اب اس میں پکا ہوا چکن اور ساتے ویجیز ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔پھر اس کارن سٹارچ ڈالیں اور ہلکی آنچ پر تین سے چار منٹ ابلنے دیں۔

7 .
اب ہاٹ پلیٹ کو گرم کرکے اس پر تیار کیا ہوا کیشیو چکن ڈال دیں۔

8 .
پھر ہرے پیاز سے گارنش کریں اور چاولوں کے ساتھ سرو کردیں۔

LEAVE A REVIEW