Try out our attempt to Cabbage Enchilada Recipe. Cabbage Enchilada Recipe is unique in flavor with easily available ingredients. Don't forget share your experience with us. ...
Read More
Try out our attempt to Cabbage Enchilada Recipe. Cabbage Enchilada Recipe is unique in flavor with easily available ingredients. Don't forget share your experience with us.
Less Content
  • Ingredients:
  • 500 gm K&N’s Croquettes
  • 2 tbsp oil
  • 1 green cabbage
  • 1 large onion chopped
  • 1 green bell pepper chopped
  • Salt to taste
  • 2 cloves garlic, finely chopped
  • 2 tsp cumin powder
  • 2 tsp chili powder
  • 1 1/3 cup red enchilada sauce, divided
  • 2 tbsp. chopped fresh coriander, plus more for garnish
  • 1/2 cup shredded Mozzarella
  • 1/2 cup shredded cheddar
  • Sour cream, for drizzling
  • Enchilada Sauce Ingredients:
  • 1 tbsp Olive Oil
  • 2 Cloves Garlic
  • 2-3 tbsp Minced Onion
  • 1 tsp Oregano
  • 2 tsp Chili Powder
  • 1/2 tsp Black Pepper
  • Salt to taste
  • 1 tbsp Parsley
  • 1 cup Tomato Puree
  • 1 cup Water
  • 1 Stok Cube
  • Instructions:
  • In a pan add olive oil, garlic, onion and saute for a minute.
  • Now add tomato puree and cook for few minutes.
  • Add oregano, parsley, red chili powder, black pepper and salt, mix well.
  • Add water, stok cube and cook for few minutes.
  • Enchilada sauce is ready.
  • 1- Prepare the K&N’s Chicken Croquettes as per the instruction on the pake.
  • 2- In a large pot, boil 4 cups water. Using tongs, dip each cabbage leaf in water for 30 seconds and place on a paper towel-lined plate to dry.
  • 3- Heat oil In a large pan over medium heat. Add onion and bell pepper. Cook until soft, 5 minutes, then stir in garlic, cumin powder, and chili powder, parsley. Add 1/4 cup enchilada sauce and stir until saucy. Turn off heat.
  • 4- Place a heaping spoon of mixture into the center of each cabbage leaf.Place 1 K&N’s Chicken Croquette and fold the cabbage leaf in.
  • 5- Now place these cabbage enchiladas in a baking dish and spoon remaining enchilada sauce over cabbage enchiladas and sprinkle with both cheeses.
  • 6- Bake until melty, about 15 minutes.
  • 7-Garnish with sour cream and more Coriander and serve.

Preparation Time:

10 minutes

Cooking Time:

30 minutes

Serve:

3-4 persons

اجزاء:
K&N’s Croquettes 500gm
کھانے کا تیل 2کھانے کے چمچ
بند گوبھی 1عدد
چوپڈ پیاز 1عدد
سبز شملا مرچ 1عدد
نمک حسبِ ذائقہ
لہسن کی جویں 2عدد
ذیرہ پاؤڈر 2چائے کے چمچ
چِلی پاؤڈر 2چائے کے چمچ
انچلاڈاساس 1اور1تہائی کپ
تازہ دھنیا 2کھانے کے چمچ
موزریلا چیز آدھا کپ
چیڈر چیز آدھا کپ
سارکریم گارنش کے لئے
انچلاڈا ساس اجزاء:
زیتون کا تیل 1کھانے کا چمچ
لہسن کی جویں 2عدد
پیاز 2-3کھانے کے چمچ
اوریگانو 1چائے کا چمچ
چِلی پاؤڈر 2چائے کے چمچ
کالی مرچ آدھا چائے کاچمچ
نمک حسبِ ذائقہ
پارسلی 1کھانے کا چمچ
پسے ہوئے ٹماٹر 1کپ
پانی 1کپ
K&N’s Stok 1عدد

انچلاڈا ساس ترکیب:
ایک پین میں زیتون کا تیل،لہسناورپیازڈال کر مکس کریں۔
اب اس میں پسے ہوئے ٹماٹر،اوریگانو،لال مرچ پاؤڈر، پارسلی،کالی مرچ اور نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
پھر اس میں پانی اور K&N's Stokڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔
فِلنگ تیاری:
ایک پین میں کھانے کا تیل ،پیاز، شملا مرچ، ڈال کر مکس کرکے اس میں لہسن، ذیرہ پاؤڈر، پارسلی، لال مرچ پاؤڈراور نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
اب اس مکسچر میں تیار کی ہوئی انچلاڈا ساس ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں۔
پھر ایک پین میں پانی گرم کر کے اس میں بند گوبھی کا ایک پتہ ڈال کر 30سیکنڈ کے لئے بلانچ کر لیں۔
پیکٹ پر دی گئی ہدایات کے مطابق K&N's Croquettesتیار کر لیں۔
اب گوبھی کا پتہ لے کر اس میں مکسچر، K&N's Corquettesڈال کر بند کر لیں۔
پھر ایک باؤل میں تیا ر کی ہوئی کیبج رکھ کر انچلاڈا ساس، چیڈر چیزاورموزریلا چیزڈال کر 180'cپر 12-15منٹ کے لئے بیک کر لیں۔
اب اس پر سور کریم اور دھنیا ڈال دیں۔

تیاری کا وقت :

10 منٹ

پکانے کا وقت :

30 منٹ

افراد :

افراد 3-4

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *