Recipes

More

Butterfly Chicken Recipe

Butterfly Chicken Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    15
  • SERVING
    6

Research Content

Butterfly Chicken: A quick and efficient Butterfly Chicken Recipe, simple step by step guide. Perfect combination of Butterfly Chicken with Garlic Parmesan Sauce. Try it and give us a snappy comeback.


 Ingredients

Ingredients for chicken:
Ingredients for garlic parmesan dip:
Ingredients for assembling:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl, mix corn flour, water, salt and make a slurry.

2 .
Cut thin slices of potatoes and dip them in this slurry for 10 minutes.

3 .
In a bowl, mix egg, corn flour, flour, salt, black pepper, red chili powder, lemon juice, vinegar, soya sauce, ginger garlic paste and marinates chicken cubes in it for 10 to 15 minutes.

4 .
Roll out the dough ball into thin sheet, cut out small circles out of it and set aside.

5 .
In a bowl, add garlic paste, olive oil, mayonnaise, sugar, Parmesan cheese, vinegar, lemon juice, black pepper, salt, red chili flakes, basil, thyme and ketchup. Mix all these ingredients well and set aside, your dip is ready.

6 .
Take one potato slice, fold it halfway making a taco like shape, put one chicken cube in it and secure them by pricking a toothpick between. Repeat the same step for dough.

7 .
Heat oil in a frying pan and deep fry until chicken is cooked and crispy.

8 .
Serve hot with garlic parmesan dip and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک باؤل میں میدہ، پانی اور نمک ڈال کر مکسچر بنا لیں۔

2 .
اب آلوؤں کو کاٹ کر دس منٹ کے لئے اس میں بھگو دیں۔

3 .
پھر ایک باؤل میں انڈہ، کارن فلار، نمک، کالی مرچ، لال مرچ پاؤڈر، لیموں کا رس، سرکہ، سویا ساس، ادرک لہسن پیسٹ ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔اب اس میں چکن کیوبز کو دس سے پندرہ منٹ کے لئے میرینیٹ کر لیں۔

4 .
اب ڈو کو بیل کر کسی گول سانچے کی مدد سے ڈو کو گولائی میں کاٹ لیں۔

5 .
ایک باؤل میں ادرک لہسن پیسٹ، زیتون کا تیل، مایونیز، چینی، پامیزن چیز، سرکہ، لیموں کا رس، کالی مر چ، نمک، کٹی لال مرچ، بیزل، تھائم اور کیچپ ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔

6 .
ایک آلو لے کر اسے آدھا موڑ لیں اور اس کے درمیان میں چکن کیوب رکھ کر ٹوتھ پِک کی مدد سے اسے پیرو لیں۔

7 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے اس میں بٹرفلائے چکن فرائی کر لیں جب تک کرسپی ہوجائے۔

8 .
گارلِک پامیزن ساس کے ساتھ گرما گرم بٹر فلائے چکن سرو کریں۔

Recipe Tips