Recipes

More

Butter Chicken Bread Roll Recipe (Ramzan Special)

Butter Chicken Bread Roll Recipe (Ramzan Special)

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    5

Get ready for a flavor explosion with this butter chicken rolls recipe this Ramzan. It's so good, Our butter chicken bread rolls are a delicious treat for your iftar platter this Ramzan.
We hope you enjoy it as much as we do. 

 Ingredients

Ingredients for Butter Chicken
Ingredients for Assembling:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add chicken, yogurt, cream, ginger garlic, red chili flakes, red chili powder, salt, tandoori masala, garam masala powder, turmeric powder and mix it well. Marinate the chicken. Let it rest for 15-20 mins.

2 .
In a pan heat butter and add onion. Cook for 1-2 mins. Add tomatoes and cook for another minute.

3 .
Add marinated chicken, lemon juice, cream and cook until chicken is fully done.

4 .
Take a sandwich bread slice and remove its edges. Flatten the bread with a rolling pin.

5 .
Place prepared butter chicken mixture on the flattened bread. Bind the bread into roll shape with the help of flour mixture.

6 .
Now dip the bread rolls in beaten eggs, coat in flour, dip again in beaten eggs and coat in bread crumbs. Note: they can be stored at this stage, in an air-tight bag in the refrigerator for 2-3 weeks.

7 .
Deep fry the bread rolls until crispy and light brown.

8 .
Your Butter Chicken Bread Rolls are ready. Serve and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
چکن میرینیشن بنانے کے لئے ایک باؤل میں چکن، دہی، کریم، ادرک لہسن، کٹی لال مرچیں، لال مرچ پاؤڈر، نمک، تندوری مصالحہ، گرم مصالحہ پاؤڈر اور ہلدی پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔ چکن کو میرینیٹ کرکے پندرہ سے بیس منٹ کے لئے سائیڈ پر رکھ دیں۔

2 .
بٹر چکن مصالحہ بنانے کے لئے ایک پین میں مکھن گرم کرکے اس میں پیاز ڈال کر ایک سے دو منٹ تک پکائیں۔اب اس میں ٹماٹر ڈال کر مزید ایک منٹ تک پکائیں۔

3 .
پھر اس میں میرینیٹ کیا ہوا چکن، لیموں کا رس اور کریم ڈال کر چکن پکنے تک پکائیں۔

4 .
اسمبلنگ کے لئے سینڈوچ بریڈ سلائس لے کر اس کے کنارے کاٹ دیں اور بیلنے سے بیل لیں۔

5 .
اب بیلی ہوئی بریڈ پر تیار بٹر چکن مکسچر رکھیں اور بریڈ کو فلار مکسچر کی مدد سے رول کی شکل دیں۔

6 .
پھر بریڈ رولز کو پھینٹے ہوئے انڈوں میں ڈبو کر فلار مکسچر میں کوٹ کرکے دوبارہ انڈہ لگائیں اور بریڈ کرمز میں کوٹ کر لیں۔نوٹ: انہیں دو سے تین ہفتوں کے لئے فریج میں ایئر ٹائٹ بیگ میں محفوظ کیا جا سکتا ہے۔

7 .
بریڈ رولز کو کرسپی اور ہلکا براؤن ہونے تک ڈیپ فرائی کرلیں۔

8 .
بٹر چکن بریڈ رولز تیار ہیں۔

Recipe Tips