Recipes

More

Brown Rice Biryani Recipe

Brown Rice Biryani Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    35
  • SERVING
    3

Introducing you a unique and yummilicious Brown Rice Biryani Recipe. Guard Brown Basmati Rice with masala chicken is perfect recipe for your dinner. Give your meal a delicious twist by Brown Rice Biryani and share your feedback with us.

 Ingredients

Ingredients for Chicken Marination:
Ingredients for Rice Preparation:
Ingredients for Chicken Preparation:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add chicken, fried onion, yogurt, ginger garlic paste, red chili powder, turmeric, cumin seeds, garam masala powder, salt, nutmeg powder, mace powder and mix well. Marinate it for 15-20 minutes.

2 .
Now in a pot heat olive oil and add black peppercorns, cinnamon stick, cloves, star anise, black cardamom and cook for 1-2 minutes.

3 .
Now add marinated chicken and cook chicken for 8-10 minutes or until 85% cooked and take off flame.

4 .
In a bowl add Water and Guard Brown Rice, soak for 25-30 minutes.

5 .
In a pot heat water and bring it to boil. Add salt, cloves, oil, bay leaf and soaked rice. Cook until rice is 80% boiled. Set aside.

6 .
In a pot add layer of chicken, boiled rice, Chicken, tomato slices and boiled rice. Add food color, green coriander, mint leaves, fried onion. Now cover and steam on low flame for 10 minutes.

7 .
Your Brown rice biryani is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
چکن بنانے کے لئے ایک باؤل میں چکن، تلا ہوا پیاز، دہی، ادرک لہسن پیسٹ، لال مرچ پاؤڈر، ہلدی، ذیرہ، گرم مصالحہ پاؤڈر، نمک، جائفل پاؤڈر اور جاوتری پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں اور پندرہ سے بیس منٹ میرینیٹ ہونے کے لئے رکھ دیں۔

2 .
اب ایک برتن میں زیتون کا تیل گرم کرکے اس میں ثابت کالی مرچیں، دار چینی، لونگ، بادیان اور کالی الائچی ڈال کر ایک سے دو منٹ پکائیں۔

3 .
پھر اس میں میرینیٹ کیا ہوا چکن ڈال کر آٹھ سے دس منٹ یا اسی فیصد پکنے تک پکائیں۔

4 .
چاول بنانے کے لئے ایک باؤل میں چاول ڈال کر پچیس سے تیس منٹ بھگو کر رکھ دیں۔

5 .
اب ایک برتن میں پانی ڈال کر ابلنے دیں۔پھر اس میں نمک، لونگ، کھانے کا تیل، تیز پات اور بھگوئے ہوئے چاول ڈال کر اسی فیصد پکنے تک ابال لیں۔

6 .
لئیرنگ کے لئے ایک برتن میں چکن، ابلے ہوئے چاول، چکن، ٹماٹر سلائس اور ابلے ہوئے چاولوں کی تہہ لگائیں۔اب اس میں کھانے کا رنگ، سبز دھنیا، پودینے کے پتے اور تلا ہوا پیاز ڈال کر ڈھکن سے ڈھک کر ہلکی آنچ پر دس منٹ سٹیم کر لیں۔

7 .
مزیدار براؤن رائس بریانی تیار ہے۔

Recipe Tips