Crispy and delicious bread cheese balls are here to be a part of your iftar table. A perfect and quick snack to cater your iftar needs!. ...
Read More
Crispy and delicious bread cheese balls are here to be a part of your iftar table. A perfect and quick snack to cater your iftar needs!.
Less Content
  • Bread Cheese Balls
  • Ingredients for Cheesy Bread Balls:
  • Potatoes 1/2 kg
  • Green chilies (chopped) 1 tbsp
  • Garlic paste 1 tbsp
  • Coriander fresh (chopped) 3 tbsp
  • Black pepper 1/2 tsp
  • Italian seasoning 1 tbsp
  • Salt to taste
  • Coriander powder 1/2 tsp
  • Bread slices 4
  • Ingredients for Cheese Filling:
  • Mozzarella cheese 1 cup
  • Cheddar cheese 1 cup
  • Shredded chicken 1 cup
  • White pepper 1 tsp
  • Salt to taste
  • As required Egg (coating)
  • As required Flour (coating)
  • As required Bread crumbs (coating)
  • As required Corn flakes (coating)
  • Directions:
  • Take bread slices, cut their edges and crumble them roughly with hands. Set aside.
  • Then take a bowl and add boiled potatoes and mash them well. Set aside.
  • In potatoes add green chili, garlic paste, coriander , black pepper, Italian seasoning, salt, cumin powder, and bread.
  • Mix all these ingredients well with your hands and keep it aside.
  • Take another bowl add mozzarella cheese, cheddar cheese, shredded chicken, white pepper and salt.
  • Mix them until well combined. Your cheese mixture is ready.
  • Now take some bread mixture, flatten it a bit in your hand and cheese mixture in center.
  • Roll it well giving it a ball like shape. Set aside.
  • Now take half of the bread ball, first coat them flour, then dip in egg and lastly crumb with crushed corn flake.
  • Repeat the same coating process with remaining bread balls but replace with bread crumbs and cornflakes.
  • Heat oil in a pan, deep fry bread balls until light golden brown.
  • Your tasty cheesy bread balls are ready to serve.
  • Preparation time: 15-20 minutes
  • Cooking time: 25-35minutes
  • Serving: 4-5 persons

بریڈ چیز بالز ریسپی
چیزی بریڈ بالز بنانے کے اجزاء:
آلو آدھا کپ
سبز مرچیں 1کھانے کا چمچ
لہسن پیسٹ 1کھانے کا چمچ
تازہ دھنیا 3کھانے کے چمچ
کالی مرچ آدھا چائے کا چمچ
اٹالین سیزننگ 1کھانے کا چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
دھنیا پاؤڈر آدھا چائے کا چمچ
بریڈ سلائس 4عدد
چیز فلنگ بنانے کے اجزاء:
موزریلا چیز 1کپ
چیڈر چیز 1کپ
کٹا ہو ا چکن 1کپ
سفید مرچ 1چائے کا چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
انڈے کوٹنگ کے لئے
میدہ کوٹنگ کے لئے
بریڈ کرمز کوٹنگ کے لئے
کارن فلیکس کوٹنگ کے لئے
ترکیب:
بریڈ سلائس لے کر اس کے کنارے کاٹ کر چھوٹے چھوٹے ٹکڑے کر لیں اور سائیڈ پر رکھ دیں۔
اب ایک باؤل لیں اس میں ابلے ڈال کر اچھی طرح میشکر لیں۔
پھر آلوؤں میں سبز مرچیں، لہسن پیسٹ، دھنیا، کالی مرچ، اٹا لین سیزننگ، نمک، ذیرہ پاؤڈر اور بریڈ ڈال کر تمام اجزا اچھی طرح ہاتھوں سے مکس کریں۔
اب ایک دوسرا باؤل لیں اس میں بریڈ مکسچر ڈال کرہاتھوں سے مکس کریں اور گول شکل کی ٹکی بنا لیں۔
پھر آدھی بریڈ بال لے کر اس کو میدے میں کوٹ کریں اور پھر انڈے اورکٹے ہوئے کارن فلیکس میں ڈِپ کر یں۔
اب اسی عمل کو دوبارہ دہرائیں لیکن کارن فلیکس اور بریڈ کرمز کے ساتھ کوٹ کریں۔
پھر ایک پین میں کھا نے کا تیل گرم کریں اور بریڈ بالز کو لائٹ گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔
مزیدار بریڈ بالز تیار ہیں۔
تیاری کا وقت: 15-20منٹ
پکانے کا وقت: 25-35منٹ
افراد: 4-5

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *