Bologna Bread Loaf: Discover one incredibly easy Bologna Bread Loaf recipe and master yourself at home. Sooper delicious and amazingly soft Bread Loaf Recipe. Try out yourself and share feedback. ...
Read More
Bologna Bread Loaf: Discover one incredibly easy Bologna Bread Loaf recipe and master yourself at home. Sooper delicious and amazingly soft Bread Loaf Recipe. Try out yourself and share feedback.
Less Content
  • Ingredients for bread:
  • 2 tbsp Yeast
  • 2 tbsp Granulated sugar
  • 1 tbsp Salt
  • 2 cups Warm water (for kneading)
  • 2 tbsp Butter unsalted (at room temperature)
  • 3 cups All-purpose flour
  • 2 tbsp Butter melted (for brushing)
  • Ingredients for basil mayo:
  • 1 cup Mayonnaise
  • 1/2 cup Parmesan
  • 1 tbsp Basil (freshly chopped)
  • Salt to taste
  • 1/2 tsp Black pepper powder
  • 1 tsp White pepper powder
  • Ingredients for filling:
  • 14 K&N's Bologna slices
  • Cheddar cheese slices as required
  • 1 cup Tomatoes (sliced)
  • 1 cup Green Capsicum (sliced)
  • Directions for bread:
  • 1. In a bowl add sugar, salt, butter, yeast, flour and stir to combine.
  • 2. Then knead with warm water until your bread is soft and tacky, but not sticky.
  • 3. Continue to knead until a soft ball of dough forms and clears the sides of the bowl, for about 7 to 10 minutes.
  • 4. Place the dough in a lightly greased bowl. Cover with plastic wrap and let it proof until it raises double in size, for about 45 minutes to 1 hour.
  • 5. Turn the dough out onto a clean, lightly floured surface. Gently press it all over to remove any air pockets. Gently pat it into a rectangle shape.
  • 6. Grease your baking dish with butter and transfer dough in it.
  • 7. Brush the dough with some more butter and bake it in a preheated oven for 25 to 30 minutes at 200 or above degree or until golden brown.
  • 8. Remove from the oven and immediately brush with some more melted butter.
  • 9. Allow to cool for 10 minutes, then remove from the pans and cool completely before slicing. Your bread is ready.
  • Directions for basil mayo:
  • 1. In a bowl add mayonnaise, fresh basil, parmesan cheese, salt, black pepper powder and white pepper powder.
  • 2. Mix all these ingredients until well combined. Your spread is ready set aside.
  • Assembling:
  • 1. Cut the top off the bread and hollow it out.
  • 2. Prepare the K&N's Bologna Slices as per the instructions on pack.
  • 3. Spread the basil mayonnaise on the inside of the bread evenly. Start to layer up the ingredients.
  • 4. Start with a layer of K&N's Bologna Slices, then top it with cheddar cheese slices, bell peppers and tomatoes.
  • 5. Spread basil mayonnaise on it and repeat the layers again.
  • 6. In last add one more layer ofK&N's Bologna Slices on top, spread basil mayo on the lid of bread and cover it.
  • 7. Bake in a preheated oven for 3 to 4 minutes or until cheese melts.
  • 8. Slice it like a cake into segments, serve and enjoy.

Preparation Time:

30 minutes

Cooking Time:

1 hour

Serve:

4-5 persons

بریڈ کے اجزاء:
خمیر 2کھانے کے چمچ
2کھانے کےچمچ چینی
نمک 1کھانے کا چمچ
گرم پانی 2کپ
مکھن 2کھانے کے چمچ
میدہ 3کپ
پگھلا ہوا مکھن 2کھانے کے چمچ
بیزل مایو کے اجزاء:
مایونیز 1کپ
پامیزن چیز آدھا کپ
بیزل 1کھانے کا چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
کالی مرچ پاؤڈر آدھا چائے کا چمچ
سفید مرچ پاؤڈر 1چائے کا چمچ
فلنگ کے اجزاء:
K&N’s Bologna Slices 14عدد
ٹماٹر 1کپ
سبز شملا مرچ 1کپ

بریڈ ترکیب:
ایک باؤل میں چینی نمک، مکھن، خمیر اور میدہ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اور تھوڑا تھوڑا کر کے گرم پانی ڈال کر نرم ڈو گوندھ لیں۔
اب ڈو کو مزید سات سے دس منٹ تک گوندھ لیں جب تک ڈو کنارے چھوڑ دے۔
پھر گریس کئے ہوئے باؤل میں ڈو رکھ کر پلاسٹک ریپ کے ساتھ ڈھک دیں جب تک ڈو سائز میں دو گنا ہوجائے۔
اب ڈو کو ایک صاف جگہ پر گوندنا شروع کریں جب تک اس میں موجود بلبلے ختم ہوجائیں اور اس کو مستطیل شکل دے دیں۔
اب بیکنگ ڈِ ش کو مکھن سے گریس کر لیں اور اس میں ڈو ڈال دیں۔
پھر ڈو کو مکھن سے برش کریں اور پہلے سے گرم اوون میں دوسو کے ٹمپریچر پر پچیس سے تیس منٹ یا گولڈن براؤن ہونے تک بیک کر لیں۔
اب اوون سے نکال لیں اور پھر پگھلا ہوا مکھن لگاکر دس منٹ کے لئے ٹھنڈا ہونے دیں۔
پھر بریڈوں کو پین سے نکال لیں اور اچھی طرح ٹھندا کر لیں۔
بیزل مایو ترکیب:
ایک باؤل میں مایونیز، تازہ بیزل، پامیزن چیز، نمک، کالی مرچ پاؤڈر اور سفید مرچ پاؤڈر ڈال کر تمام اجزا اچھی طرح مکس کریں، مایو تیارہے۔
اسمبلنگ:
بریڈ کا اوپر کا حصہ کاٹ کر اسے اندر سے خالی کر لیں۔
پیکٹ پر دی گئی ہدایات کے مطابق K&N's Bologna Slicesتیار کر لیں۔
اب بریڈ کے اندر تیار کی ہوئی مایو لگائیں۔
پھر اس پرKK&N's Bologna Slices، چیڈر چیز سلائس، شملا مرچ اور ٹماٹر رکھیں۔
اب اس پر مایونیز لگائیں اور دوبارہ K&N's Bologna Slices، چیڈر چیز سلائس، شملا مرچ، ٹماٹر رکھیں۔
پھر آخر میں دوبارہ اس پر K&N's Bologna Slicesرکھیں اور بریڈ کے اوپر والے حصے پر بیزل مایو لگا کر اسے بریڈ پر ڈھک دیں۔
اب بریڈ کو پہلے سے گرم اوون میں تین سے چار منٹ یا چیز پگھلنے تک بیک کر لیں
اسے کیک کی طرح سلائس میں کاٹ کر سرو کریں۔

تیاری کا وقت :

30 منٹ

پکانے کا وقت :

1 گھنٹہ

افراد :

افراد 4-5

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *