A very tempting and delicious bhuna gosht recipe. Wonderful in taste and perfect for dawat. ...
Read More
A very tempting and delicious bhuna gosht recipe. Wonderful in taste and perfect for dawat.
Less Content
  • Ingredients
  • 700g Mutton
  • 1 cup Onion(copped)
  • 1 tbsp Garlic
  • 1 tbsp Green Chili (Chopped)
  • 1 tbsp Poppy Seeds (ground)
  • ½ cup Yogurt
  • 1 tsp Red Chili Powder
  • 1 tbsp Papaya Paste
  • ½ tsp Turmeric
  • Salt To taste
  • 1 tsp Garam Masala
  • ¾ cup Water
  • ¼ cup Water
  • Direction for Smoked Mutton:
  • In a bowl, add Mutton, Onion, Garlic, Green Chili, Poppy Seeds, Yogurt, Red Chili Powder, Papaya Paste, Turmeric, Salt, Garam Masala and marinate for 2-3 hours.
  • After that, cook it in a cooking pot for 5-7 minutes
  • Now add water and simmer for 10-15 minutes
  • Now add cooking oil and 2-3 minutes
  • Now put the foil small bowl in the cooking pot and put ember in the foil pot and drizzle cooking oil and cover it for 2-3 minutes.

Cooking Time:

40 Minutes

Serve:

3-4

اجزاء
مٹن 700گرام
پیاز 1کپ
لہسن(چوپ) 1کھانے کا چمچ
ہری مرچ(پیسی ہوئی) 1کھانے کا چمچ
خشخاش(پیسی ہوئی) 1کھانے کا چمچ
دہی آدھا کپ
لال مرچ پاؤڈر 1چائے کا چمچ
پاپیتہ 1کھانے کا چمچ
ہلدی آدھی چائے چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
گرم مصالحہ 1چائے کا چمچ
پانی تین چوتھائی کپ
کھانے کا تیل ایک چوتھائی کپ

ترکیب
ایک برتن میں مٹن لیں اس میں پیاز، لہسن، ہری مرچ، خشخاش، دہی، لال مرچ پاؤڈر، پاپیتہ ، ہلدی، نمک، گرم مصالحہ ڈال کر اچھی طرح ملا لیں اور اس کو دو سے تین گھنٹے کے لیے رکھ دیں۔
ایک اس کو پکانے والے برتن میں ڈال کر پانچ سے سات منٹ تک دم دیں۔
اب اس میں تین چوتھائی کپ پانی ڈال دیں اور ڈھک کر دس سے پندرہ منٹ تک دم دیں۔
اب اس میں کھانے کا تیل ڈال کر دو سے تین منٹ تک پکائیں۔
اب فوئل پیپر میں جلتا کوئلہ رکھ دیں اور اس کو کھانے کا تیل ڈال کر دو سے تین منٹ تک برتن کو ڈھک دیں ۔

پکانے کا وقت :

چالیس منٹ

افراد :

تین سے چار

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *