Recipes

More

Beef Shakshuka Recipe (Sehri Recipe)

Beef Shakshuka Recipe (Sehri Recipe)

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    25
  • SERVING
    3

Beef Egg Shakshuka is a great, healthy option for your sehri and breakfast. This high protein meal is perfect for Ramzan and packed with all the right flavors. Try out this Beef Egg Shakshuka Recipe and do share your feedback with us.

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pan heat oil and add garlic paste. Saute for 1-2 minutes. Now add onion and cook until translucent.

2 .
Now add beef mince and cook until changes color. Now add cumin powder, paprika powder, salt, black pepper powder, red chili flakes, white pepper powder, red chili powder and cook for 2-3 minutes or until water dries out.

3 .
Add tomato paste and cook for 1-2 minutes. Now add tomato puree and cook for 6-8 minutes.

4 .
Now add eggs one by one cook on low flame until fully done. Sprinkle green coriander and red chilies on top.

5 .
In a pan heat oil and place frozen paratha on it. Cook each side for 1-2 minutes or until fully cooked.

6 .
Serve with Beef Egg Shakshuka.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
بیف ایگ شکشکہ بنانے کے لیے ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں لہسن پیسٹ ڈال کر ایک سے دو منٹ پکائیں۔اب اس میں پیاز ڈال کر تھوڑ ا سا پکا لیں۔

2 .
پھر اس میں بیف قیمہ ڈال کر رنگ تبدیل ہونے تک پکائیں۔ اب اس میں ذیرہ پاؤڈر، پیپریکا پاؤڈر، نمک، کالی مرچ پاؤڈر، کٹی لال مرچیں، سفید مرچ پاؤڈر اور لال مرچ پاؤڈر ڈال کر دو سے تین منٹ یا پانی خشک ہونے تک پکائیں۔

3 .
اب اس میں ٹماٹر پیسٹ اور پسے ہوئے ٹماٹر ڈال کر چھ سے آٹھ منٹ پکائیں۔

4 .
پھر اس میں ہلکی آنچ پر ایک ایک کرکے انڈے ڈالیں اور اچھی طرح پکا لیں۔اب اس پر سبز دھنیا اور سرخ مرچیں چھڑکیں۔

5 .
پراٹھا بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے فریز کیا ہوا پراٹھا ڈالیں اور ایک سے دو منٹ اچھی طرح پکا لیں۔

6 .
مزیدار بیف ایگ شکشکہ تیار ہے۔

Recipe Tips