Beef Satay Recipe is a simple yet pleasing to taste buds recipe. Give try to this Beef Satay Recipe.Its a must try recipe on this Bakra Eid. Don't forget to share your thoughts with us. ...
Read More
Beef Satay Recipe is a simple yet pleasing to taste buds recipe. Give try to this Beef Satay Recipe.Its a must try recipe on this Bakra Eid. Don't forget to share your thoughts with us.
Less Content
  • Beef Satay Recipe
  • Ingredients for beef satay:
  • Beef undercut (thin slices) 700g
  • Lemon juice 2 tbsp
  • Ginger garlic paste 1 tbsp
  • Red chili flakes 2 tbsp
  • Ketchup 1/2 cup
  • Fish sauce 1 tsp
  • Soy sauce 1 ½ tbsp
  • Oil 1 tbsp
  • Salt to taste
  • Ingredients for sauce:
  • Peanut butter 4 tbsp
  • Soy sauce 1 tbsp
  • Lemon juice 1 tbsp
  • Fish sauce 1 tsp
  • Chili sauce 1 ½ tbsp
  • Directions for beef satay:
  • In a bowl add beef strips, lemon juice, ginger garlic paste, red chili flakes, ketchup, fish sauce, soy sauce, oil and salt.
  • Mix all ingredients well and marinate for 30 minutes at least.
  • Take steel skewers and thread marinated beef strips on them.
  • Cook each side for 6 to 8 minutes on grill pan as well as on charcoal to keep it juicy.
  • Your juicy beef satays are ready to serve.
  • Directions for peanut chili sauce:
  • In a bowl add peanut butter, soy sauce, lemon juice, fish sauce and chili sauce.
  • Whisk all ingredients until well combined. Your sauce is ready to serve.
  • Preparation time: 10-15 minutes
  • Cooking time: 20-25 minutes
  • Serving: 3-4 persons

بیف ساتے ریسپی
بیف ساتے کے اجزاء:
بیف انڈرکٹ(گائے کی ران کا اوپر کا گوشت) 700گرام
لیموں کا رس 2کھانے کے چمچ
ادر ک لہسن پیسٹ 1کھانے کا چمچ
کٹی لال مرچیں 2کھانے کے چمچ
کیچپ آدھا کپ
فِش سوس 1چائے کا چمچ
سویا سوس 1اور آدھا کھانے کا چمچ
کھانے کا تیل 1کھانے کا چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
سوس بنانے کے اجزاء:
پی نٹ بٹر 4کھانے کے چمچ
سویا سوس 1کھانے کا چمچ
لیموں کا رس 1کھانے کا چمچ
فِش سوس 1چائے کا چمچ
چِلی سوس 1اور آدھا کھانے کا چمچ
بیف ساتے ترکیب:
ایک باؤل میں بیف سٹرپس، لیموں کا رس، ادرک لہسن پیسٹ، کٹی لال مرچیں، کیچپ، فِش سوس، سویا سوس، کھانے کا تیل اور نمک ڈال کر تما م اجزا اچھی طرح مکس کرکے تیس منٹ میرینیٹ کے لئے رکھ دیں۔
اب سٹیل کی سیخیں لے کر ان پر میرینیٹ کی ہوئی بیف سٹرپس لگائیں اور گرِل پین یا کوئلوں پر اچھی طرح پکا لیں۔
مزیدار بیف ساتے تیار ہیں۔
پی نٹ چِلی سوس ترکیب:
ایک باؤل میں، پی نٹ بٹر، سویا سوس، لیموں کا رس، فِش سوس اور چِلی سوس ڈال کر تمام اجزا چھی طرح مکس کریں، سوس تیار ہے۔
تیاری کا وقت: 10-15منٹ
پکانے کا وقت: 20-25منٹ
افراد: 3-4

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *