Recipes

More

Beef Mughlai Recipe

Beef Mughlai Recipe

  • PREP TIME
    25
  • COOK TIME
    60
  • SERVING
    4

Research Content

Mughlai Cuisine: Add a little zest to your mealtime with Beef Mughlai Recipe. Mughlai Recipe is the perfect accompaniment to any meal. Give try to this Beef Recipe and enjoy.


 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a grinder add pistachio, cashew nuts, almonds, milk and grind it well. Make a smooth paste and keep aside for later use.

2 .
In a pot add two cups water, onion, cumin seeds, green chilies, boil them and keep aside.

3 .
Add boiled onion mixture, nut paste, cream in a grinder and make a smooth paste.

4 .
Take another pot add water, mutton and boil it for 3 to 4 minutes and remove skim.

5 .
In a pot heat oil, add ginger garlic paste, boiled mutton and sauté a bit. Then add prepared paste, salt, white pepper powder, coriander powder, cumin powder and cook for 5 minutes.

6 .
Add water as required and let it simmer on low flame for 30 to 35 minutes or until beef is tender. In last add cream and cook for 5 more minutes.

7 .
Your White Beef Karahi is ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک گرینڈر میں پستہ، کاجو، بادام اور دودھ ڈال کر تمام اجزا اچھی طرح گرینڈ کر لیں اور گاڑھی پیسٹ بنا لیں اور سائیڈ پر رکھ دیں۔

2 .
اب ایک پین میں دو کپ پانی، پیاز، ذیرہ اور سبز مرچیں ڈال کر ابال کر سائیڈ پر رکھ دیں۔

3 .
پھر ابلے ہوئے پیاز کا مکسچر، بادام پیسٹ اور کریم ڈال کر اچھی طرح گرینڈ کر لیں۔

4 .
اب ایک دوسرے باؤل میں پانی اور مٹن ڈال کر تین سے چار منٹ کے لئے ابال لیں۔

5 .
پھر ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے اس میں ادرک لہسن پیسٹ اور ابلا ہوا مٹن ڈال کر ایک منٹ کے لئے بھون لیں۔اب تیار کی ہوئی پیسٹ نمک، سفید مرچ، دھنیا پاؤڈر اور ذیرہ پاؤڈر ڈال کر پانچ منٹ تک پکائیں۔

6 .
پھر اس میں پانی ڈال کر ڈھکن سے ڈھانپ کر ہلکی آنچ پر تیس سے پینتیس منٹ کے لئے دم پر رکھ دیں۔اب اس میں کریم ڈال کر پانچ منٹ کے لئے پکائیں۔

7 .
مزیدار بیف مغلائی تیار ہے۔

Recipe Tips