Beef Masala Kaleji Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    25
  • SERVING
    4

Research Content

Beef masala kaleji recipe is a must to have in lunch on the first day of Bakra Eid in most of the families. So here we are giving you this lip-smacking beef masala kaleji recipe which you can enjoy with your family on Eid lunch. If you try this recipe let us know how it turned out for you.


 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
Take beef liver and cut into cube shape. In a bowl of water mix vinegar, salt and ginger garlic paste. Add liver cubes in it and soak for 10 to 15 minutes. Then rinse it off with water and set aside.

2 .
Heat oil in a pan, add ginger garlic paste and sauté it for a minute. Add onion and cook until translucent. Now add tomato puree, salt, turmeric, red chili powder and cook for 3 to 4 minutes or until oil separates.

3 .
Add soaked liver in it, mix well and cook on high flame for 5 to 6 minutes. Add water as required and cook until oil appears.

4 .
Lastly add yogurt, cumin powder, coriander powder, mix well and cook on low flame for 10 to 12 minutes.

5 .
Garnish it with green chilies, coriander and serve delicious beef masala kaleji.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
اب ایک باؤل میں پانی، سرکہ، ادرک لہسن پیسٹ مکس کرکے اس میں کلیجی ڈال کر دس سے پندرہ منٹ بھگو دیں اور پھر پانی نچوڑ کر سائیڈ پر رکھ دیں۔

2 .
پھر ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں ادرک لہسن پیسٹ اور پیاز ڈال کر ایک منٹ بھون لیں۔اب اس میں پسے ہوئے ٹماٹر،نمک، ہلدی اور لال مرچ پاؤڈر ڈال کر تین سے چار منٹ پکائیں۔

3 .
پھر اس میں بھگوئی ہوئی کلیجی ڈالیں اور اچھی طرح مکس کرکے تیز آنچ پر پانچ سے چھ منٹ پکائیں۔اب اس میں حسبِ ضرورت پانی ڈال کر آئل علیحدہ ہونے تک پکائیں۔

4 .
پھر اس میں دہی، ذیرہ پاؤڈر اور دھنیا پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اور ہلکی آنچ پر دس سے بارہ منٹ پکائیں۔

5 .
اب اس پر سبز مرچیں اور دھنیے سے گارنش کرکے سرو کریں۔

LEAVE A REVIEW