Beef Madras Recipes: An authentic, rich in flavor, packed with spices and a very comforting Beef Madras Recipes. Create a tempting aroma in your kitchen for a cool evening by cooking this Beef Madras Recipes. Try it and share your feedback. ...
Read More
Beef Madras Recipes: An authentic, rich in flavor, packed with spices and a very comforting Beef Madras Recipes. Create a tempting aroma in your kitchen for a cool evening by cooking this Beef Madras Recipes. Try it and share your feedback.
Less Content
  • Ingredients:
  • 1kg Beef (with bones)
  • 1/4 cup Ghee
  • 1 cup Coconut cream
  • 3-4 Cinnamon sticks
  • 7-8 Cloves
  • 2 tsp Lemon juice
  • 1 tsp Ginger paste
  • 1 tsp Garlic paste
  • 1 cup Onion (chopped)
  • 1 tsp Red chili powder
  • Salt to taste
  • 2 tbsp Coriander seeds
  • 1 tbsp Cumin seeds
  • 1 tsp Turmeric powder
  • 1 tsp Black peppercorn
  • 7-8 Red chilies (dried)
  • Green coriander for garnish
  • Instructions:
  • In a grinder add coriander seeds, cumin seeds, red chilies, black peppercorn, turmeric, grind them well and make a powder.
  • In a pot boil water, add beef, cinnamon sticks, cloves and let it cook until meat gets tender. Remove the scum from it, your stock is ready, keep it aside.
  • In a separate pan heat oil, add onion and cook until translucent, then add ginger garlic paste and beef in it and cook.
  • Add 1 & 1/2 tablespoon of prepared masala powder, red chili powder, salt, beef stock and cook for 2 to 3 minutes.
  • Then add lemon juice, coconut cream, mix it well and cook for 4 to 5 minutes or until you reach the desired consistency.
  • Your beef madras is ready. Garnish with coriander leaves and serve hot with boiled rice.

Preparation Time:

20 minutes

Cooking Time:

60 minutes

Serve:

3-4 persons

اجزاء:
بیف 1کلو
گھی 1چوتھائی کپ
کوکونٹ کریم 1کپ
دارچینی 3-4عدد
لونگ 7-8عدد
لیموں کا رس 2چائے کے چمچ
ادرک پیسٹ 1چائے کا چمچ
لہسن پیسٹ 1چائے کا چمچ
چوپڈ پیاز 1کپ
لال مرچ پاؤڈر 1چائے کا چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
دھنیا 2کھانے کے چمچ
ذیرہ 1کھانے کا چمچ
ہلدی پاؤڈر 1چائے کا چمچ
ثابت کالی مرچ 1چائے کا چمچ
خشک لال مرچ 7-8عدد
سبز دھنیا گارنش کے لئے

ترکیب:
ایک گرینڈر میں دھنیا، ذیرہ، لال مرچیں، ثابت کالی مرچ اور ہلدی ڈال کر اچھی طرح گرینڈ کر کے پاؤڈر بنا لیں۔
اب ایک باؤل میں پانی ڈال کر ابلنے دیں اور اس میں بیف، دار چینی اورلونگ ڈال کر بیف گلنے تک پکائیں اور اوپر آنے والے جھاگ کو اتار دیں۔
پھر ایک دوسرے پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے اس میں پیاز ڈال کر تھوڑی دیر پکائیں۔
پھر اس میں ادرک لہسن پیسٹ اور بیف ڈال کر پکائیں۔
اب اس میں ایک اور آدھا کھانے کا چمچ تیار کیا ہوا مصالحہ پاؤڈر، لال مرچ پاؤڈر، نمک اوربیف یخنی ڈال کر دوسے تین منٹ کے لئے پکائیں۔
پھر اس میں لیموں کا رس اور کوکونٹ کریم ڈال کر چار سے پانچ منٹ کے لئے پکائیں۔
بیف مدراس تیار ہے۔
دھنیے کے ساتھ گارنش کر کے سرو کریں۔

تیاری کا وقت :

20 منٹ

پکانے کا وقت :

60 منٹ

افراد :

افراد 3-4

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *