Recipes

More

Beef Lasagna Recipe

Beef Lasagna Recipe

How to make Beef Lasagna Recipe

Ingredients for Mince Filling:
4 tbsp Rafhan corn oil
1 tsp garlic (chopped)
1 large sized onion (chopped)
1 kg beef mince
Salt (As needed)
1 tsp red chili powder
1 tsp fennel seeds
1 tsp garlic powder
1 tsp black pepper powder
1 tsp red chili flakes
4 medium tomatoes ( for tomato puree)
4 tbsp tomato paste
Fresh coriander (As needed)
1 tsp Oregano
1 tsp Basil leaves (As needed)
Ingredients for Lasagna Sheets:
Water (As needed)
2 tbsp Rafhan Corn oil
Salt (As needed)
12 lasagna sheets
Ingredients for white sauce:
2 tbsp butter
2 tbsp Maida
1 cup milk
1 tsp black pepper
½ tsp salt/according to taste
Ingredients for Assembling:
¾ cup pasta sauce
Boiled Lasagna sheets
Mince Filling (Already prepared)
White sauce (Already prepared)
2 cups cheddar & mozzarella cheese
2 cups Parmesan cheese
2-3 black olives
Bell peppers (As needed)

Directions for Mince Filling:
1. Take a cooking, pan, then add rafhan corn oil, garlic, onion, beef mince, salt, red chili powder, fennel seeds, garlic powder, black peppers, red chili
flakes, tomato puree, tomato paste, green coriander, oregano, basil leaves (crushed)
2. Cook it for 18-20 minutes, Mince filling is ready
Directions for Boiling Lasagna Sheets:
1. Add water in a cooking pan
2. Then add Rafhan corn oil, salt, lasagna sheets and boil
3. Boiled Lasagna sheets are ready
Directions for white sauce:
1. Add butter and Maids in a cooking pan
2. Cook for a while then add milk, black pepper powder, salt
3. Cook it well
4. White sauce is ready
Directions for Assembling:
1. Take a square shape bowl
2. Apply pasta sauce with the help of a brush
3. Put boiled lasagna sheets inside this bowl
4. Apply pasta sauce on these boiled lasagna sheets
5. Spread the mince filling & pour the white sauce on this mince filling
6. Spread cheddar cheese, mozzarella cheese, Parmesan cheese
7. Cover it with boiled pasta sheets and repeat the process by adding mince filling, white sauce, cheddar cheese, Parmesan cheese.
8. Spread some black olives & Bell peppers as for completing decoration
9. Beef lasagna is ready
10. Now bake 10-12 minutes at 190°C

قیمہ فلنگ کے اجزاء: رفحان کارن آئل 4 کھانے کا تیل لہسن 1 چائے کا چمچ پیاز(چوپ) 1عدد بیف قیمہ 1 کلو نمک حسبِ ذائقہ لال مرچ پاؤڈر 1چائے کا چمچ سونف 1 چائے کاچمچ لہسن پاؤڈر 1چائے کا چمچ کالی مرچ پاؤڈر 1 چائے کا چمچ لال مرچ کُٹی ہوئی 1 چائے کا چمچ ٹماٹر پیوری(درمیانے) 4عدد ہرا دھنیا حسبِ ضرورت اوریگانو 1 چائے کا چمچ بیسل 1 چائے کا چمچ لازانیہ شیٹ اُبالنے کے اجزاء: پانی حسبِ ضرورت رفحان کارن آئل 2کھانے کے چمچ نمک حسبِ ذائقہ لازانیہ شیٹ 12عدد وائٹ سوس کے اجزاء مکھن 2 کھانے کے چمچ میدہ 2کھانے کے چمچ دودھ 1 کپ کالی مرچ 1 چائے کا چمچ نمک حسبِ ذائقہ اسمبلنگ کے اجزاء: پاستہ سوس تین چوتھائی کپ اُبلی ہوئی لازانیہ شہٹ تیار کیا ہوا قیمہ تیار کی ہوئی سفید سوس مزریلہ اور چیڈر چیز(کدوکش) 2 کپ پارمیزان چیز (کدوکش) 2 کپ کالا زیتون 2-3

قیمہ فلنگ بنانے کی ترکیب:
ایک پین میں رفحان کا رن آئل لیں، اس میں لہسن، پیاز ، قیمہ، نمک، لال مرچ پاؤڈر، سونف، لہسن پاؤڈر، کالی مرچ، لال مرچ کّٹی ہوئی ، ٹماٹر پیوری، ٹماٹر پیسٹ، ہرا دھنیا، اوریگانو، بیسل ڈال دیں۔
اب اس کو 18-20 منٹ تک پکا لیں۔
لازانیہ شیٹ اُبالنے کا طریقہ:
ایک پین میں پانی لیں اس میں نمک، رفحان کارن آئل، لازانیہ شیٹ ڈا ل کر اُبال لیں۔
سفید سوس بنانے کا طریقہ:
ایک پین میں مکھن لیں اس میں میدہ ڈال کر تھوڑی دیر کو پکا لیں ۔
اب اس میں دودھ ، کالی مرچ، نمک ڈال کر پکا لیں۔
سفید سوس تیار ہے۔
اسمبلنگ:
ایک برتین میں اس کی تہہ میں پاستہ سوس لگا لیں۔
اب اس پر اُبلی ہوئی لازانیہ شیٹ رکھ دیں اور اس پر دوپارہ سے پاستہ سوس لگا لیں۔
اب اس پر تیار کیا ہوا قیمہ پھیلا دیں اور پھر اس پر تیار کی ہوئی سفید سوس لگا لیں۔
اب اس پر پارمیزان چیز، چیڈر چیز، پارمزان چیز پھیلا لیں،۔
اب دوبارہ اس پر لازانیہ شیٹ رکھ دیں اور دوبارس اس پر پہلے کی طرح تہہ بنا لیں۔
اب اس پر کالا زیتون ، شملہ مرچ کی گارنش کر لیں۔
اب اس کو دس سے بارہ منٹ 190 درجہ حرارت پر بیک کر لیں۔

Recipe Tips