Best Beef Karahi Recipe. Enjoy making this perfect Beef Karahi Recipe this Eid with appetizing aroma and lip smacking taste. Do let us know how do you like this recipe. ...
Read More
Best Beef Karahi Recipe. Enjoy making this perfect Beef Karahi Recipe this Eid with appetizing aroma and lip smacking taste. Do let us know how do you like this recipe.
Less Content
  • Ingredients:
  • 1 kg Beef
  • 1 & 1/2 cup Tomatoes
  • 6 Green chilies
  • 1 tsp Cumin seeds
  • 1 tsp Ginger (julienne)
  • 2 tbsp Coriander fresh
  • 1/2 cup Yogurt
  • 1 tbsp Garlic (chopped)
  • 1 tbsp Ginger (chopped)
  • 1/2 cup Oil
  • Salt to taste
  • 1 tbsp Red chili powder
  • 1 tbsp Chili flakes
  • 1 tbsp Coriander crushed
  • 1 tsp Cumin crushed
  • 1 tsp Garam masala powder
  • Directions:
  • In a pan heat oil, add ginger, garlic, cumin seeds, green chilies and cook until light brown.
  • Add beef and cook for 2 minutes.
  • Then add salt, red chili powder, chili flakes, coriander, cumin crushed and cook for 5 minutes.
  • Add tomatoes, yogurt and mix well.
  • Add 2 & 1/2 cup hot water and cook on low flame for 35 to 40 minutes or until tender.
  • When meat is tender, cook on medium heat, add coriander, ginger and mix well.
  • In last add garam masala powder and mix it well.
  • Garnish with green chilies, ginger, coriander leaves, tomato chunks and serve.

Preparation Time:

20 minutes

Cooking Time:

1 hour

Serve:

4 persons

اجزاء
بیف 1کلو
ٹماٹر 1اور آدھا کپ
سبز مرچیں 6عدد
ذیرہ 1چائے کا چمچ
ادرک 1چائے کا چمچ
تازہ دھنیا 2کھانے کے چمچ
دہی آدھا کپ
ادرک 1کھانے کا چمچ
لہسن 1کھانے کا چمچ
کھانے کا تیل آدھا کپ
نمک حسبِ ذائقہ

لال مرچ پاؤڈر 1کھانے کا چمچ
کٹی لال مرچ 1کھانے کا چمچ
کٹا ہوا ذیرہ 1چائے کا چمچ
گرم مصالحہ پاؤڈر 1چائے کا چمچ

ترکیب:
ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے اس میں ادرک لہسن پیسٹ، ذیرہ اور سبز مرچیں ڈال کر لائٹ براؤن ہونے تک پکائیں۔
اب اس میں بیف ڈال کر دو منٹ اور پکائیں۔
پھر اس میں نمک، لال مرچ پاؤڈر، کٹی لال مرچ پاؤڈر، دھنیا اور کٹا ہوا ذیرہ ڈال کر پانچ منٹ تک پکائیں۔
اب اس میں ٹماٹر اور دہی ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔
پھر اس میں آدھا کپ گرم پانی ڈال کر ہلکی آنچ پر پینتیس سے چالیس منٹ گلنے تک پکائیں۔
جب گوشت گل جائے تو اس میں ادرک اور دھنیا ڈال کر درمیانی آنچ پر پکائیں۔
اب اس میں گرم مصالحہ پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
سبز مرچوں، ادرک اور دھنیے کے ساتھ گارنش کر کے سرو کریں۔

تیاری کا وقت :

20 منٹ

پکانے کا وقت :

پکانے کا وقت 1گھنٹہ

افراد :

افراد 4عدد

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *