Recipes

More

Beef Bihari Boti Biryani Recipe

Beef Bihari Boti Biryani Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    45
  • SERVING
    5

Beef Bihari Boti Biryani made with Guard Rice is a special Biryani recipe you would not want to miss. Bring a twist to your regular biryani recipe and share your feedback with us.

 Ingredients

Ingredients for Bihari Masala:
Ingredients for Bihari Boti:
Ingredients for Rice Preparation:
Ingredients for Assembling:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a blender add poppy seeds, coriander seeds, cumin seeds, mace, nutmeg, black cardamom, fried onion, citric acid and blend well. Your Bihari masala is ready.

2 .
In a bowl add beef, Bihari masala, garam masala powder, black pepper powder, red chili powder, salt, lemon juice, yogurt, meat tenderizer, ginger garlic paste and mix well. Marinate for 3-4 hours.

3 .
In a pan heat oil and add the marinated beef, cook on low medium flame for 30 minutes or until 85% done.

4 .
Now give them coal smoke for 1 minute and take off flame. your Bihari boti is ready.

5 .
In a bowl add Guard Basmati Rice and water. Soak for 25-30 minutes.

6 .
In a pot heat water and bring it to boil. Now add oil, salt, cloves, bay leaf, soaked rice and cook until 85% done. Strain and set aside.

7 .
In a pot heat oil and add onion, cook until translucent. Now add ginger garlic paste and mix well. Now add tomatoes, cinnamon stick, nutmeg and mace, star anise, Cloves, black peppercorns and cook for 1-2 minutes.

8 .
Now add red chili powder, salt, turmeric powder, red chili flakes and mix well. Add water and cook for 10 minutes or until oil separates. Add prepared Bihari boti and cook for 2-3 minutes.

9 .
Add yogurt and mix well. Cover and cook on low flame until oil appears. Your biryani masala is ready.

10 .
In a pot add a layer of prepared biryani masala, prepared rice, biryani masala, rice.

11 .
Top it with tomato slices, mint leaves, green coriander, fried onion, lemon slices and cover and steam on low flame for 10 minutes.

12 .
Your Bihari Boti Biryani is ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
بہاری مصالحہ بنانے کے لئے ایک بلینڈر میں خشخاش، سوکھا دھنیا، ذیرہ، جاوتری، جائفل، کالی الائچی، تلا ہوا پیاز اور ٹاٹری ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کر لیں،بہاری مصالحہ تیار ہے۔

2 .
بیف میرینیشن بنانے کے لئے ایک باؤل میں بیف، بہاری مصالحہ، گرم مصالحہ پاؤڈر، کالی مرچ پاؤڈر، سرخ مرچ پاؤڈر، نمک، لیموں کا رس، دہی، کچری پاؤڈر اور ادرک لہسن پیسٹ ڈال کر اچھی طرح مکس کر کے تین سے چار گھنٹے میرینیٹ ہونے کے لئے رکھ دیں۔

3 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے میرینیٹ کیا ہوا بیف ہلکی آنچ پر تیس منٹ یا پچاسی فیصد پکنے تک پکائیں۔

4 .
پھر کوئلے سے ایک منٹ دھواں دیں، بیف بہاری بوٹی تیار ہے۔

5 .
چاول بنانے کے لئے ایک باؤل میں باسمتی چاول اور پانی ڈال کر پچیس سے تیس منٹ بھگو کر رکھ دیں۔

6 .
اب ایک پین میں پانی ڈال کر ابلنے دیں اور اس میں کھانے کا تیل، نمک، لونگ، تیز پات اور بھگوئے چاول ڈال کرپچاسی فیصد پکنے تک پکائیں۔

7 .
بریانی مصالحہ بنانے کے لئے ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز ڈال ایک منٹ پکائیں۔اب اس میں ادرک لہسن پیسٹ ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔پھر اس میں ٹماٹر، دار چینی اسٹک، جائفل، جاوتری، بادیان، لونگ اور ثابت کالی مرچیں ڈال کر ایک سے دو منٹ پکائیں۔

8 .
اب اس میں لال مرچ پاؤڈر، نمک، ہلدی پاؤڈر اور کٹی لال مرچیں ڈال کر اچھی طرح مکس کرکے اس میں پانی ڈال کر دس منٹ پکائیں۔ اب اس میں بیف ڈال کر دو سے تین منٹ پکائیں۔

9 .
پھر اس میں دہی ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں اور ڈھکن سے ڈھک کر ہلکی آنچ پر آئل چھوڑنے تک پکائیں۔بریانی مصالحہ تیار ہے۔

10 .
اسمبلنگ کے لئے ایک برتن میں بریانی مصالحہ، تیار کئے ہوئے چاول اور پھر بریانی مصالحے کی تہہ لگائیں۔

11 .
اب اس پر ٹماٹر سلائسز، پودینے کے پتے، سبز دھنیا، تلا ہوا پیاز اور لیموں کے سلائس رکھ کر ڈھکن سے ڈھک کر ہلکی آنچ پر دس منٹ دم پر رکھ دیں۔

12 .
مزیدار بیف بہاری بوٹی بریانی تیار ہے۔

Recipe Tips