BBQ Kaleji Recipe | Bakra Eid Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    10
  • SERVING
    4
  • VIEWS
    548

Research Content

Planning you menu for BBQ night? Add this bbq kaleji recipe in your menu because BBQ is incomplete with this recipe. Do try to this mutton kaleji tikka recipe and share your feedback with us.


Ingridients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

Step 1
In a bowl add water, salt, vinegar, ginger garlic paste and mix well. Soak mutton liver in it for 30 minutes.

Step 2
Then cut liver in cubes for BBQ.

Step 3
In a bowl mix yogurt, ginger garlic paste, salt, red chili powder, red chili flakes, turmeric, cumin powder, coriander powder, lemon juice and oil. Mix well to combine all ingredients, add liver cubes and marinate it for 2 to 4 hours.

Step 4
Take steel skewers, thread 4 to 5 pieces of marinated liver on each skewer. Cook them on coal until they are fully cooked. Your tasty tikka is ready to serve.

Step 5
In a blender add Kashmiri red chilies, garlic, raw mango, salt, brown sugar and water. Blend until you get a smooth paste. Your chutney is ready.

Step 6
Your Tasty BBQ Recipe is ready to serve.


اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

Step 1
ایک باؤل میں پانی، نمک، سرکہ اور ادرک لہسن پیسٹ ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں۔اب مٹن کلیجی کو تیس منٹ تک بھگو کر رکھ دیں۔

Step 2
پھر باربی کیو بنانے کے لئےکلیجی کو ٹکڑوں میں کاٹ لیں۔

Step 3
پھر ایک باؤل میں دہی، ادرک لہسن پیسٹ، نمک، لال مرچ پاؤڈر، کٹی لال مرچیں، ہلدی، ذیرہ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر، لیموں کا رس اور کھانے کا تیل ڈال کر تمام اجزا اچھی طرح مکس کر لیں۔اب ا س میں کٹی ہوئی کلیجی کے ٹکڑے ڈال کر دو سے چار گھنٹے میرینیٹ ہونے کے لئے رکھ دیں۔

Step 4
پھر سٹیل کی سیخیں لے کران پر چار سے پانچ کلیجی کے پیس لگائیں اور کوئلوں پر اچھی طرح پکنے تک پکائیں،مزیدار تکہ تیار ہے۔

Step 5
ایک بلینڈر میں کشمیری لال مرچیں، لہسن، کیری، نمک، براؤن شوگر اور پانی ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کر لیں، چٹنی تیار ہے۔

Step 6
مزیدار باربی کیو کلیجی ریسپی تیار ہے۔

LEAVE A REVIEW