BBQ Chicken: Now serving you a delectable BBQ Chicken Recipe with Garlic Rice. BBQ Chicken Recipe is taste beyond imagination and easy to make at home. Give it a try and share your experience with us. ...
Read More
BBQ Chicken: Now serving you a delectable BBQ Chicken Recipe with Garlic Rice. BBQ Chicken Recipe is taste beyond imagination and easy to make at home. Give it a try and share your experience with us.
Less Content
  • Ingredients for Chili Tangy Barbecue sauce:
  • 1 1/4 cup Ketchup
  • 1 cup Water
  • 1 tsp Chili flakes
  • Salt to taste
  • 3 tbsp Apple cider vinegar
  • 2 tbsp Brown sugar
  • 1/2 tbsp Black pepper (crushed)
  • 1/2 tbsp Onion powder
  • 1/2 tablespoon Mustard (ground)
  • 1 tbsp Lemon juice
  • 1 tbsp Worcestershire sauce
  • 3-4 tbsp BBQ sauce
  • Ingredients for chicken:
  • 3 K&N’s Tender Brest
  • 1 tbsp Brown sugar
  • 1 tsp Paprika
  • 1/2 tsp Cumin ground
  • 1/4 tsp Chili powder
  • 1/4 cup Barbecue sauce
  • Ingredients for garlic rice:
  • 2 cups Rice
  • 4 tbsp Garlic (minced)
  • 1 tbsp Soya sauce
  • 1 tsp White pepper
  • 2-3 tbsp Oil
  • Spring onion for garnish Directions for BBQ sauce:
  • 1. In a saucepan mix ketchup, apple cider vinegar, brown sugar, salt, black pepper, onion powder, mustard, lemon juice, Worcestershire sauce, chili flakes, BBQ sauce and water.
  • 2. Bring mixture to a boil and reduce heat to simmer.
  • 3. Cook uncovered, stirring frequently, for 10 to 12 minutes at least or until thicken.
  • Direction for BBQ chicken:
  • 1. In small bowl, mix brown sugar, paprika, cumin, garlic salt, BBQ sauce and chili powder.
  • 2. Rub both sides of K&N’s Tender Brest with seasoning mixture.
  • 3. Place K&N’s Tender Brest on grill pan over medium heat.
  • 4. Cover grill pan and cook both sides for 8 to 10 minutes or until tender.
  • 5. Serve chicken with barbecue sauce, sauté veggies and garlic rice.
  • Direction for Garlic rice:
  • 1. In a pot of slightly salted water boil rice until 80% done. Strain and set aside.
  • 2. In separate pan heat oil, sauté garlic then add white pepper and soya sauce.
  • 3. Then add rice in it and mix it well. Your garlic rice is ready.

Preparation Time:

20 minutes

Cooking Time:

30 minutes

Serve:

3 persons

چِلی ٹانگے باربی کیو سوس کے اجزاء:
کیچپ 1اور 1چوتھائی کپ
پانی 1کپ
کٹی لال مرچ 1چائے کا چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
سیب کا سرکہ 3کھانے کے چمچ
براؤن شوگر 2کھانے کے چمچ
کٹی کالی مرچ آدھا کھانے کا چمچ
پیاز پاؤڈر آدھا کھانے کا چمچ
مسٹرڈ آدھا کھانے کا چمچ
لیموں کا رس 1کھانے کا چمچ
ووسٹر شائر سوس 1کھانے کا چمچ
باربی کیو سوس 3-4کھانے کے چمچ
چکن کے اجزاء:
K&N’s Tender Brest 3عدد
براؤن شوگر 1کھانے کا چمچ
پیپریکا 1چائے کا چمچ
ذیرہ آدھا چائے کا چمچ
چلی پاؤڈر 1چوتھائی چائے کا چمچ
باربی کیو سوس 1چوتھائی کپ
گارلِک رائس کے اجزاء:
چاول 2کپ
لہسن 4کھانے کے چمچ
سویا سوس 1کھانے کا چمچ
سفید مرچ 1چائے کا چمچ
کھانے کا تیل 2-3کھانے کے چمچ
ہرا پیاز گارنش کے لئے

باربی کیو سوس ترکیب:
ایک سوس پین میں کیچپ، سیب کا سرکہ، براؤن شوگر، نمک، کالی مرچ، پیاز پاؤڈر، مسٹرڈ، لیموں کا رس، ووسٹر شائر سوس، کٹی لال مرچ، باربی کیو سوس اور پانی ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
اب اس مکسچر کو ابلنے دیں اور آنچ ہلکی کر کے دم پر رکھ دیں۔
پھر ڈھکے بغیر اچھی طرح دس سے بارہ منٹ کے لئے مکس کریں۔
باربی کیو چکن ترکیب:
ایک چھوٹے باؤل میں براؤن شوگر، پیپریکا، ذیرہ، لہسن، نمک، باربی کیو سوس اور چِلی پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
اب تیار کیا ہوا مصالحہ K&N's Tender Brestپر چھڑک دیں۔
پھرگرل پین میں K&N's Tender Brest رکھیں اور ڈھکن سے ڈھانپ کر دونوں سائیڈوں سے آٹھ سے دس منٹ کے لئے اچھی طرح پکائیں۔
چکن کو باربی کیو سوس کے ساتھ سرو کریں۔
گارلک رائس ترکیب:
ایک برتن میں نمک،پانی اور چاول ڈال کر اسی فیصد ابلنے تک پکائیں۔
اب چالوں کو چھان کر سائیڈ پر رکھ دیں۔
پھر ایک دوسرے پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے اس لہسن، سفید مرچ اور سویا سوس ڈال کر بھون لیں۔
اب اس میں چاول ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
مزیدار گارلک رائس تیار ہیں۔

تیاری کا وقت :

20 منٹ

پکانے کا وقت :

30 منٹ

افراد :

افراد 3

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *