Recipes

More

Banjara Gosht Recipe | Rajasthani Mutton Curry

Banjara Gosht Recipe | Rajasthani Mutton Curry

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    45
  • SERVING
    4

Presenting you Rajasthani Mutton Banjara Gosht, a feast from Rajasthan with all the perfect spices. It is as tasty as it looks and must-try for your next dawat. Try out this Rajasthani Banjara Gosht and let us know how it turned out.

 Ingredients

Ingredients for boiling Mutton:
Ingredients for Curry:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
Bring water to a boil in a pot. Add mutton pieces, salt and turmeric and boil until tender.

2 .
Now, heat oil in another pot. Add bay leaves, peppercorns, cloves, cinnamon and red chilies and sizzle for a minute.

3 .
Add onion paste and cook 3-4 minutes over medium flame. Add ginger garlic paste and cook for another 2 minutes.

4 .
Add boiled mutton and yogurts. Mix well and cover with lid until the water from the yogurt has evaporated.

5 .
Take off the lid and mix well. Add red chili powder, turmeric powder, and coriander powder and cook for 2-3 minutes over medium-low flame.

6 .
Add mutton stock and let cook until the curry thickens. Lastly, add crushed coriander and mix well. Cover with lid and cook over medium-low flame for 3-4 minutes.

7 .
Your Rajasthani Mutton Banjara is ready. Serve with naan and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک برتن میں پانی ڈال کر ابلنے دیں۔اب اس میں مٹن، نمک اور ہلدی ڈال کرگلنے تک ابالیں۔

2 .
پھر ایک اور برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں تیز پتا، کالی مرچ، لونگ، دار چینی اور لال مرچیں ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔

3 .
اب اس میں پیاز کا پیسٹ ڈال کر ر درمیانی آنچ پر تین سے چار منٹ تک پکائیں اور ادرک لہسن کا پیسٹ ڈال کر مزید دو منٹ تک پکائیں۔

4 .
پھر اس میں ابلا ہوا مٹن اور دہی ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اور ڈھکن سے ڈھانپ کر دہی کا پانی خشک ہونے تک پکائیں۔

5 .
اب ڈھکن اتار کر اچھی طرح مکس کریں۔پھر اس میں لال مرچ پاؤڈر، ہلدی پاؤڈر، اور دھنیا پاؤڈر ڈال کر درمیانی آنچ پر دوسے تین منٹ تک پکائیں۔

6 .
پھر اس میں مٹن یخنی ڈال کر کڑی کو گاڑھا ہونے تک پکائیں۔اب ا س میں کٹا ہوا دھنیا ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اور ڈھکن سے ڈھک کر درمیانی آنچ پرتین سے چار منٹ تک پکائیں۔

7 .
مزیدار راجستھانی مٹن کڑی تیار ہے۔ نان کے ساتھ سرو کریں۔

Recipe Tips