Bangladeshi Style Chicken Roast Recipe, succulent chicken legs coated in lip-smacking gravy will make you over-eat for sure. Dhakai Chicken Roast recipe is a treat for weekend. Try this finger licking recipe and share your feedback w ...
Read More
Bangladeshi Style Chicken Roast Recipe, succulent chicken legs coated in lip-smacking gravy will make you over-eat for sure. Dhakai Chicken Roast recipe is a treat for weekend. Try this finger licking recipe and share your feedback with us.
Less Content
  • Ingredients for marination:
  • 2 Chicken leg pieces
  • 2 tbsp Red chili powder
  • 1 tbsp Turmeric
  • 3 tbsp Oil
  • Salt to taste
  • Ingredients for gravy:
  • 4 tbsp Oil
  • 1 cup Onion paste
  • 2 tbsp Ginger garlic paste
  • 1 tsp red chili powder
  • 1 tsp Turmeric powder
  • 3 tbsp Yogurt
  • 1 Bay leaf
  • 2 Cardamoms
  • 1/2 inch Cinnamon stick
  • 3 tbsp Cream
  • 1/2 cup Water
  • 1 tsp Garam masala powder
  • Fried onion (for garnish)
  • Coriander leaves (for garnish)
  • Directions:
  • In a bowl mix red chili powder, turmeric, salt, oil and your marination is ready.
  • Take chicken legs, place deep cuts in it and marinate it for 30 minutes at least.
  • Heat oil in a pan cook each side of the leg piece for 5 to 6 minutes. Set aside.
  • In another pan heat oil, add onion paste, and cook until translucent.
  • Then add ginger garlic paste, red chili powder, turmeric, salt, yogurt, bay leaf, cardamoms, cinnamon stick and water.
  • Add chicken legs, cover and cook on medium low flame for 10 to 15 minutes.
  • In end add cream and cook it for 2 to 3 minutes. Sprinkle fried onion and garam masala and serve.

Cooking Time:

30-35 minutes

Serve:

2-3 persons

میرینیشن کے اجزاء:
چکن لیگ 2عدد
لال مرچ پاؤڈر 2کھانے کے چمچ
ہلدی 1کھانے کا چمچ
کھانے کا تیل 3کھانے کے چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
گریوی کے اجزاء:
کھانے کا تیل 4کھانے کے چمچ
پیاز پیسٹ 1کپ
ادرک لہسن پیسٹ 2کھانے کے چمچ
لال مرچ پاؤڈر 1چائے کا چمچ
ہلدی 1چائے کا چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
دہی 3کھانے کے چمچ
کڑی پتا 1عدد
الائچی 2عدد
دارچینی آدھی انچ
کریم 3کھانے کے چمچ
پانی آدھا کپ
گرم مصالحہ پاؤڈر 1چائے کا چمچ
تلا ہوا پیاز گارنش کے لئے
دھنیے کے پتے گارنش کے لئے

ترکیب:
ایک باؤل میں لال مرچ پاؤڈر، ہلدی، نمک اور کھانے کا تیل ڈال کر اچھی طرح مکس کریں، میرینیشن تیار ہے۔
اب چکن لیگز لے کر ان پر کٹ لگائیں اور تیس منٹ کے لئے میرینیٹ کر کے رکھ دیں۔
پھر ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے چکن لیگز کو دونوں سائیڈوں سے اچھی طرح پانچ سے چھ منٹ پکائیں اور سائیڈ پر رکھ دیں۔
اب ایک دوسرے پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے پیاز پیسٹ ڈالیں اور تھوڑا سا پکا لیں۔
پھر ادرک لہسن پیسٹ، لال مرچ پاؤڈر، ہلدی، نمک، دہی، کڑی پتا، الائچی، دارچینی،پانی اور چکن لیگز ڈالیں اورڈھکن سے ڈھانپ کر درمیانی ہلکی آنچ پر دس سے پندرہ منٹ پکائیں۔
اب آخر میں کریم ڈالیں اور دو سے تین منٹ پکائیں۔
پھر تلا ہوا پیاز اور گرم مصالحہ چھڑک دیں۔

تیاری کا وقت :

15-20 منٹ

پکانے کا وقت :

3-35 منٹ

افراد :

افراد 2-3

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *