A very unique in taste Baingan Gosht Recipe, by adding Peanut Paste will make it more tempting. Enjoy this Baingan Gosht Recipe, different yet pleasing to taste buds and tell us how do you like it. ...
Read More
A very unique in taste Baingan Gosht Recipe, by adding Peanut Paste will make it more tempting. Enjoy this Baingan Gosht Recipe, different yet pleasing to taste buds and tell us how do you like it.
Less Content
  • Ingredients:
  • 700g Chicken
  • 1/2kg Eggplant
  • 1 cup Peanut paste
  • 2 tsp Red Chili powder
  • 1/2 tsp Turmeric
  • 1 cup Yogurt
  • 1&1/2 tsp Coriander powder
  • 1/2 cup Tamarind paste
  • 1/2 tsp Garam masala
  • 1 cup Oil
  • 2 large Onion
  • 1 &1/2 tsp Cumin
  • 2 tsp Curry leaves
  • 2 tsp Ginger garlic paste
  • Coriander leaves for garnishing
  • Directions:
  • -In a pan heat oil, then add eggplant and fry until light brown.
  • -In another pan heat oil, add onion, ginger garlic paste and cook for a minute.
  • -Now add chicken cook until it changes its color. Then add salt, turmeric, garam masala, coriander powder, red chili, cumin, yogurt, cook for few minutes then add peanut paste, tamarind paste, curry leaves. Cook for 2 more minutes then add fried eggplant mix it well cover the lid and let it cook for 6-8 minutes on low flame.
  • -Garnish with coriander leaves.

Preparation Time:

10 minutes

Cooking Time:

20-25 minutes

Serve:

4-5 persons

اجزاء:
چکن 700g
بینگن آدھا کلو
مونگ پھلی پیسٹ 1کپ
لال مرچ پاؤڈر 2چائے کے چمچ
ہلدی آدھا چائے کا چمچ
دہی 1کپ
دھنیا پاؤڈر 1اور آدھا چائے کا چمچ
املی پیسٹ آدھا کپ
گرم مصالحہ آدھا چائے کا چمچ
کھانے کا تیل 1کپ
پیاز 2عدد
ذیرہ 1اور آدھا چائے کا چمچ
کڑی پتہ 2چائے کے چمچ
ادرک لہسن پیسٹ 2چائے کے چمچ
دھنیے کے پتے گارنش کے لئے

ترکیب:
ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کریں اور بینگن ڈال کر ہلکے براؤن ہونے تک فرائی کریں۔
اب ایک دوسرے پین میں کھانے کا تیل گرم کریں اس میں پیاز اور ادرک لہسن پیسٹ ڈال کر 1منٹ کے لئے پکا لیں۔
پھر چکن ڈال کر اس کا رنگ تبدیل ہونے تک پکائیں ۔
اب نمک، ہلدی، گرم مصالحہ، دھنیا پاؤڈر ، لال مرچ پاؤڈر، ذیرہ اور دہی ڈال کر کچھ دیر کے لئے پکا لیں۔
پھر مونگ پھلی پیسٹ ، املی پیسٹ اور کڑی پتہ ڈال کر 2منٹ اور پکا لیں۔
اب فرائیڈ بینگن ڈال کراچھی طرح مکس کر یں اور ڈھکن سے ڈھانپ کر ہلکی آنچ پر 06-08منٹ کے لئے پکا لیں۔
دھنیے کے پتے کے ساتھ گارنش کریں۔

تیاری کا وقت :

10 منٹ

پکانے کا وقت :

20-25 منٹ

افراد :

افراد 4-5

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *