Recipes

More

Aloo Keema Recipe

Aloo Keema Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    45
  • SERVING
    4

Thinking about what to have for dinner today? Give this aloo keema recipe a go which is easy to cook and delicious in taste. Serve with roti or rice and enjoy every bite of this classic aloo keema recipe don’t forget to share your feedback with us.

 Ingredients

Ingredients:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pot heat oil, add cumin, black peppercorn, cloves, and green cardamom. Sizzle for a minute.

2 .
Add onion and cook until translucent. Add water and cook again for 2-3 minutes until soft.

3 .
Add ginger garlic paste and cook for a minute. Add mince cook until changes color.

4 .
Add tomato puree, salt, red chili powder, and turmeric and cook on medium low flame until oil separates.

5 .
Add water, mix, cover with lid and cook for 10-15 minutes on low flame.

6 .
Take the cover off, add yogurt and cook again for 5-7 minutes on medium flame.

7 .
Add potatoes and mix. Add water and, crushed coriander. Mix well and cover with lid. Steam for 3-5 minutes.

8 .
Take the lid off, mix. Add garam masala and give a good mix. Aloo keema is ready.

9 .
Dish it out and garnish with coriander and ginger. Serve


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں زیرہ، ثابت کالی مرچیں، لونگ اور سبز الائچی ڈال کر ایک منٹ پکائیں۔

2 .
اب اس میں پیاز ڈال کر ایک منٹ پکائیں۔پھر اس میں پانی ڈال کر مزید دو سے تین منٹ پکائیں۔

3 .
پھر اس میں ادرک لہسن پیسٹ ڈال کر ایک منٹ پکائیں اور اس میں قیمہ ڈال کر قیمے کا رنگ تبدیل ہونے تک پکائیں۔

4 .
اب اس میں ٹماٹو پیورے، نمک، سرخ مرچ پاؤڈراور ہلدی ڈال کر درمیانی آنچ پر تیل علیحدہ ہونے تک پکائیں۔

5 .
پھر اس میں پانی ڈال کر ڈھکن سے ڈھک کر ہلکی آنچ پر دس سے پندرہ منٹ پکائیں۔

6 .
اب ڈھکن اتا ر کر اس میں دہی ڈال کر درمیانی آنچ پر مزید پانچ سے سات منٹ پکائیں۔

7 .
پھر اس میں آلو ڈال کر اچھی طرح مکس کر یں۔اب اس میں پانی اور کٹا ہوا دھنیا ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں اور ڈھکن سے ڈھک کر تین سے پانچ منٹ دم پر رکھ دیں۔

8 .
اب ڈھکن اتار کرگرم مصالحہ ڈالیں اور اچھی طر ح مکس کر لیں۔

9 .
اب ڈھکن اتار کرگرم مصالحہ ڈالیں اور اچھی طر ح مکس کر لیں۔

Recipe Tips