Recipes

More

Al Baik Chicken Recipe

Al Baik Chicken Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    25
  • SERVING
    4

Research Content

Al Baik Chicken Recipe is one of the most famous fast food. Here’s our take on this juicy and crispy chicken recipe you’ll love. Try this scrumptious Al Baik Chicken recipe and share your feedback.


 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
Cut whole chicken in to pieces.

2 .
In a bowl mix ginger garlic paste, red chili powder, sriracha sauce, paprika powder, yogurt, oregano, lemon juice, cinnamon powder. Marinate chicken pieces in it for 40 minutes at least or overnight.

3 .
Mix flour and salt and coat chicken pieces in it.

4 .
In a jug mix milk and vinegar. Let it sit for 15 to 20 minutes and your buttermilk is ready.

5 .
Then dip chicken pieces in buttermilk and set aside.

6 .
In another bowl mix flour, bread crumbs, baking powder, salt, red chili powder, onion powder, black powder and white powder.

7 .
Then finally coat chicken pieces in bread crumbs mixture.

8 .
Now deep fry chicken pieces until light golden brown. Your crispy Al Baik chicken is ready.

9 .
In a bowl add cream, garlic, mayo, salt, black pepper and lemon juice. Mix well and your dip is ready. Serve with Al Baik chicken and enjoy.

10 .
Your Tasty Al Baik Style Chicken is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
چکن کو پیسیز میں کاٹ لیں۔

2 .
اب ایک باؤل میں ادرک لہسن پیسٹ، لال مرچ پاؤڈر، سریراچا سوس، پیپریکا پاؤڈر، دہی، اوریگانو، لیموں کا رس اور دارچینی پاؤڈر ڈال کر تمام اجزا اچھی طرح مکس کرکے چکن کو اس میں چالیس منٹ کے لئے میرینیٹ کر لیں۔

3 .
پھر ایک باؤ ل میں میدہ اور نمک مکس کرکے چکن پیسیز کو اس میں کوٹ کر لیں۔

4 .
اب ایک جگ میں دوددھ اور سرکہ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں، بٹر ملک تیارہے۔

5 .
پھر چکن پیسیز کو بٹر ملک میں ڈِپ کریں اور سائیڈ پر رکھ دیں۔

6 .
اب ایک دوسرے باؤل میں میدہ، بریڈ کرمز، بیکنگ پاؤڈر، نمک، لال مرچ پاؤڈر، پیاز پاؤڈر، کالی مرچ اور سفید مرچ ڈال کرتمام اجزا اچھی طرح مکس کریں۔

7 .
پھر چکن پیسیز کو بریڈ کرمز مکسچر میں کوٹ کرلیں۔

8 .
اب چکن پیسیز کو لائٹ گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔

9 .
ایک باؤل میں کریم، لہسن، مایو، نمک، کالی مرچ اور لیموں کا رس ڈال کر تمام اجزا اچھی طرح مکس کریں، سوس تیار ہے۔

10 .
مزیدار البیک چکن تیارہے۔

Recipe Tips