Recipes

More

Afghani Pulao With Kafta Kabab

Afghani Pulao With Kafta Kabab

  • PREP TIME
    30
  • COOK TIME
    45
  • SERVING
    4

Afghani Rice with Kafta Kabab is a wholesome meal combination that you can not resist. This scrumptious meal is made with K&N's Kafta Kabab which enhances it's taste. Try out this Afghani Rice with Kafta Kabab and let us know how it turned out. 

 Ingredients

Ingredients for Carrot Topping:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a frying pan, heat oil and fry carrots for 2-3 mins. Then add sugar and when it melts, add raisins, almonds, cashew nuts and cook for 2-3 mins.

2 .
In a pot, heat oil and add onion. Then fry until golden brown. Add cumin seeds and fry for a minute. Add salt along with water and K&N’s Stok, once the water starts to simmer, add rice and cook until 80% water has evaporated.

3 .
Fry K&N’s Kafta Kabab as per instructions on the pack.

4 .
Add the carrot topping and along with K&N’s Kafta Kabab.

5 .
Now cover and steam the rice over low flame for 10-15 mins. Your Rice is ready.

6 .
In a dish add rice and garnish it with carrot topping. Lastly, place K&N’s Kafta Kabab on top and sides. Your Afghani Rice with Kafta Kabab is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
گاجر ٹاپنگ بنانے کے لئے ایک کڑاہی میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں گاجریں ڈال کر دو سے تین منٹ بھون لیں۔ اب اس میں چینی ڈال کرپگھلنے دیں اور اس میں کشمش، بادام اور کاجو ڈال کردو سے تین منٹ تک پکائیں۔

2 .
افغانی پلاؤ بنانے کے لئے ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز ڈال کر گولڈن براؤن ہونے تک بھون لیں۔اب اس میں زیرہ ڈال کر ایک منٹ تک بھونیں۔پھر اس میں پانی، نمک اور سٹاک کیوب ڈالیں اور جب پانی ابلنے لگے تو چاول ڈال کراسی فیصد پانی خشک ہونے تک پکائیں۔

3 .
پیکٹ پر دی گئی ہدایات کے مطابق کافتہ کباب فرائی کر لیں۔

4 .
اب اس میں گاجر کی ٹاپنگ اور کافتہ کباب ڈالیں۔

5 .
پھرڈھکن سے ڈھک کر ہلکی آنچ پر دس سے پندرہ منٹ دم پر رکھ دیں۔ چاول تیار ہیں۔

6 .
اب ایک ڈش میں چاول ڈالیں اور گاجر ٹاپنگ سے گارنش کریں۔پھر آخر میں اس پر کافتہ کباب رکھیں۔مزیدار افغانی پلاؤ وِد کافتہ کباب تیارہے۔

Recipe Tips