Afghani Fateer Pyazi Recipe

  • VIEWS
    20374

Research Content

Afghani Fateer Pyazi Recipe tempting and delicious Afghani recipe with Tea is an incredible combo for meal. Try this Afghani Fateer Pyazi Recipe and share your experience with us.

Ingredients:
3 cups Flour
1 tsp Salt
1 tsp Yeast
Water as required
2-3 Onion
1/2 cup melted Butter
1/4 cup Milk
Red chili flakes as required (Optional)
1 cup Coriander

Directions:
-In a bowl add flour, yeast, salt and water. Then knead the dough for 5 minutes.
-Grease with oil and wrap it with a cling wrap and leave it for 20 minutes.
-In a bowl, add thinly sliced onion, salt and red chili flakes. Mix it well and set aside.
-Divide the dough into 4-6 equal parts. Take one part and roll it out as thin as you can. Apply melted butter and sprinkle onion over the dough.
-Roll it out into a dice. Wrap it with a cling and rest for 10 minutes.
-Roll it with light hands and prick it. Place in a baking tray.
-Apply milk wash.
-Bake for 12-15 minutes at 180°C.
-Serve hot with raita and tea or coffee.

اجزاء:
میدہ 3کپ
نمک 1چائے کا چمچ
خمیر 1چائے کا چمچ
پانی حسبِ ضرورت
پیاز باریک کٹا ہوا 2-3عدد
پگھلا ہوامکھن آدھا کپ
دودھ 1چوتھائی کپ
نمک حسبِ ضرورت
کٹی لال مرچ حسبِ ضرورت
ہرا دھنیا 1کپ

ترکیب:
ایک باؤل میں میدہ، خمیر، نمک اور پانی ٖڈال کر 5منٹ کے لئے ڈو گوندھ لیں۔
پھر ڈو پر آئل لگا ئیں اور کور سے ڈھانپ کر 20منٹ کے لئے رکھ دیں۔
ایک باؤل میں باریک کٹا ہوا پیاز، نمک اور کٹی لال مرچ پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اور سائیڈ پر رکھ دیں۔
اب ڈو کو برابر حصوں میں کا ٹ لیں۔
پھر ڈو کا ایک حصہ لے کر نہایت پتلا بیل کر پگھلا ہوا مکھن لگائیں اور پیاز چھڑک دیں۔
اب ڈو گول بیللیں اور کور سے ڈھانپ کر 10منٹ کے لئے رکھ دیں۔
پھر ہلکے ہاتھوں سے ڈو کو کانٹے سے نشان لگا لیں اور بیکنگ ٹرے میں رکھ دیں۔
اب برش سے دودھ لگاکر 180'cپر 12-15منٹ کے لئے بیک کر لیں۔
گرم گرم چائے یا کافی کے ساتھ سرو کریں۔v

LEAVE A REVIEW


 Your Comment has been sent successfully. Thank you!   Refresh
Error: Please try again