Recipes

More

Afghani Fateer Keema Recipe

Afghani Fateer Keema Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    35
  • SERVING
    4

Research Content

Afghani Fateer Keema Recipe for a crunchy meal. Add this Keema Stuffed Afghani Fateer recipe to your menu today. Try it and Enjoy it.


 Ingredients

Ingredients for mince:
Ingredients for dough:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a frying pan heat oil add mince and cook a bit. Add salt, coriander powder, cumin powder, garam masala, red chili powder and mix.

2 .
Add chopped onion and cook until translucent. Then add tomatoes, fresh coriander and set it aside.

3 .
In a bowl add flour, salt, yeast and knead a soft smooth dough by adding water gradually. Let it proof for 30 minutes.

4 .
Spread the dough on a sheet, roll it in thick long pipe and cut of 3 to 4 equals parts.

5 .
Roll out each part into a thin sheet, spread melted butter, cooked mince and coriander evenly and roll it to make a disc shape.

6 .
Flatten it by using your hands, take milk in a bowl, brush it on top and sprinkle some nigella seeds.

7 .
Bake it in a preheated oven at 180 degree until golden brown.

8 .
In a blender, blend tomatoes, chilies, coriander, lemon juice and salt. Your chutney is ready.

9 .
Tasty Afghani Fateer is ready to serve.

 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے اس میں قیمہ ڈالیں اور تھوڑا سا پکا لیں۔اب اس میں نمک، دھنیا پاؤڈر، ذیرہ پاؤڈر، گرم مصالحہ اور لال مرچ پاؤڈرڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

2 .
پھر اس میں پیاز ڈال کر تھوڑا سا پکا لیں۔ پھر اس میں ٹماٹراور تازہ دھنیا ڈال کر سائیڈ پر رکھ دیں۔

3 .
ایک باؤل میں میدہ، نمک، خمیر اور تھوڑا تھوڑا کر کے پانی ڈال کر نرم ڈو گوندھ لیں اور تیس منٹ کے لئے سائیڈ پر رکھ دیں۔

4 .
اب ڈو کو شیٹ پر پھیلا کر اسے رول کر لیں اور تین سے چار برابر حصوں میں کاٹ لیں۔

5 .
پھر ڈو کے ہر حصے کو بیل کر اس پر پگھلا ہوا مکھن، پکا ہوا قیمہ اور دھنیا ڈال کرگولائی میں رول کر لیں۔

6 .
اب اس کو ہاتھوں سے چپٹا کر لیں اور ایک باؤل میں دودھ کو برش کریں اور اس پر کلونجی چھڑک دیں۔

7 .
پھر پہلے سے گرم اوون میں ایک سو اسی کے درجہ حرارت پر گولڈن براؤن ہونے تک بیک کر لیں۔اب اس پر دوبارہ پگھلا ہوا مکھن برش سے لگائیں۔

8 .
ایک بلینڈر میں ٹماٹر، ہری مرچیں، دھنیا پاؤڈر، لیموں کا رس اور نمک ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کر لیں۔

9 .
مزیدار افغانی فتیر تیار ہے۔

Recipe Tips