Afghani Burger Recipe is a new twist to your regular burger. Afghani Burger is a famous street food. Tortilla wrap with French fries filling is a must eat if you’re always looking for something new to try. Make it, Enjoy it and share your feedback with us. ...
Read More
Afghani Burger Recipe is a new twist to your regular burger. Afghani Burger is a famous street food. Tortilla wrap with French fries filling is a must eat if you’re always looking for something new to try. Make it, Enjoy it and share your feedback with us.
Less Content
  • Ingredients:
  • 3-4 Sausages
  • Cabbage shredded (as required)
  • Onion slices (as required)
  • 3-4 Potatoes
  • 2-3 Eggs (boiled)
  • Chaat masala (as required)
  • Ingredients for sauce:
  • 1 cup Coriander fresh
  • 3 Green chilies
  • 2 tbsp Lemon juice
  • 2-3 Garlic cloves
  • 3 Tomatoes
  • Salt to taste
  • Directions:
  • Take sausages give it a slight cut and fry them for 2-3 minutes until light golden in color.
  • Give the potatoes a fries cut, fry them and set aside.
  • Cut the vegetables and keep it aside.
  • Directions for sauce:
  • Take tomatoes, put it on stove until it skin changes color. Then remove the skin.
  • In a blender add tomatoes, coriander, chilies, lemon juice, garlic, salt and blend it.
  • Your chutney is ready. Set aside.
  • Assembling:
  • Take tortilla, place sausages, fries, drizzle sauce, put vegetable, boiled egg slices and sprinkle chaat masala.
  • Wrap it and your afghani burger is ready. Serve and enjoy.

Preparation Time:

15-20 minutes

Cooking Time:

30-35 minutes

Serve:

4-5 persons

اجزاء:
ٹورٹیلا 3-4عدد
ساسیج 3-4عدد
بند گوبھی حسبِ ضرورت
پیاز حسبِ ضرورت
آلو 3-4عدد
ابلے انڈے 3-4عدد
چاٹ مصالحہ حسبِ ضرورت
سوس بنانے کے اجزاء:
تازہ دھنیا 1کپ
سبز مرچیں 3عدد
لیموں کا رس 2کھانے کے چمچ
لہسن کی جویں 2-3عدد
ٹماٹر 3عدد
نمک حسبِ ذائقہ

ترکیب:
ساسیج لے کر ان کو کٹ لگائیں اور دو سے تین منٹ لائٹ گولڈن براؤن ہونے تک پکائیں۔
اب آلوؤں کو فرائز کی شکل میں کاٹ کر فرائی کر لیں اور سائیڈ پر رکھ دیں۔
سوس بنانے کی ترکیب:
ٹماٹر وں کو چولہے پر رکھیں اور تھوڑی دیر پکائیں پھر چولہے سے اتار کر ان کا چھلکا اتار لیں۔
اب ایک بلینڈر میں ٹماٹر، دھنیا، سبز مرچیں، لیموں کا رس، لہسن اور نمک ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کر لیں، سوس تیار ہے۔
اسمبلنگ:
ایک ٹورٹیلا لے کر اس پر ساسیج، فرائز رکھیں اور سوس ڈالیں۔
اب کچھ سبزیاں، ابلے انڈوں کے سلائس رکھیں اور چاٹ مصالحہ چھڑک کر بند کردیں۔
مزیدار افغانی برگر تیار ہے۔

تیاری کا وقت :

15-20 منٹ

پکانے کا وقت :

30-35 منٹ

افراد :

افراد 4-5

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *