Recipes

More

Achari Tinda Recipe

Achari Tinda Recipe

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    20
  • SERVING
    5

Research Content

Achari Tinda Recipe a spicy and tangy recipe for vegetarians. Give try to this tried and tested Achari Tinda Recipe a try and share your feedback with us.


 Ingredients

Ingredients for achar masala:
Ingredients for apple gourd filling:
Ingredients for gravy:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
Dry roast fenugreek seeds, mustard seeds, whole red chilies, fennel seeds, coriander seeds, Kashmiri red chili and grind.

2 .
Then add nigella seeds, turmeric and salt in it. Your achar masala is ready.

3 .
Peel apple gourd and cut them from top making a cross sign but keeping the base intact.

4 .
In a bowl mix grated onion, ginger garlic paste, coriander powder, turmeric powder, salt and pickle.

5 .
Fill this onion mixture in the cuts.

6 .
Heat oil in a pan, add cumin seeds cook a bit, then add onion and cook until translucent. Add salt, chili powder, achar masala, coriander powder, tomato puree, leftover of filling and cook for 2-3 minutes.

7 .
Add apple gourd in masala, cover and cook on low flame for 10 to 20 minutes or until tender. Add water if required.

8 .
Your achari tinday are ready to serve. Serve hot and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
میتھی، رائی دانہ، ثابت لال مرچ، سونف، دھنیا، کشمیری لا ل مرچ ڈال کر بھون لیں اور گرینڈ کر لیں۔

2 .
پھر اس میں کلونجی، نمک اور ہلدی ڈالیں۔اچار مصالحہ تیار ہے۔

3 .
ٹینڈوں کو چھیل کر ان کو درمیان میں سے کٹ لگا لیں۔

4 .
اب ایک باؤل میں پیاز، ادرک لہسن پیسٹ، دھنیا پاؤڈر، ہلدی پاؤڈر، نمک اور اچار ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

5 .
پھر اس پیاز کے مکسچر کو ٹینڈوں میں بھر دیں۔

6 .
ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے اس میں ذیرہ، اور پیاز ڈال کر کچھ دیر پکا لیں۔اب اس میں نمک، لال مرچ پاؤڈر، اچار مصالحہ، دھنیا پاؤڈر، پسے ہوئے ٹماٹر اوربچی ہوئی فلنگ ڈال کر دو سے تین منٹ کے لئے پکا لیں۔

7 .
پھر ٹینڈوں کو مصالحے میں ڈال کرڈھکن سے ڈھانپ کر ہلکی آنچ پر دس سے بارہ منٹ کے لئے پکنے دیں (اگر ضرورت ہوتو پانی اور بھی ڈال دیں)۔

8 .
اچاری ٹینڈے تیار ہیں۔

Recipe Tips