Recipes

More

Achar Gosht | Mutton Achari Gosht Recipe | Bakra Eid Special Recipe

Achar Gosht | Mutton Achari Gosht Recipe | Bakra Eid Special Recipe

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    60
  • SERVING
    3

Research Content

Achar Gosht Recipe, excitement and anticipation of flavors in the first bite. Finger licking Mutton Achari Gosht Recipe is a must try. Make it, enjoy it and share your experience with us.


 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add coriander seeds, fennel seeds, cumin powder, mustard seeds, fenugreek seeds and nigella seeds. Mix it well and achar gosht masala is ready to use.

2 .
Mix lemon juice in achar gosht masala and stuff it in green chilies.

3 .
In a pot boil water, add mutton, cinnamon sticks, cloves and let it cook until meat is 80% cooked and little stock left. Remove the skim.

4 .
In a pan heat oil, add onion and cook until translucent. Then add tomatoes, ginger garlic paste and cook it a bit. Add red chili flakes, chili powder, salt, turmeric and cook.

5 .
Then add mutton, stock, leave it for a while then add achar gosht masala and cook for 4 to 5 minutes on medium flame. Add yogurt, cook it on medium low flame for 4 to 5 minutes. Add pickle, garam masala, stuffed green chilies in dish and let it cook for 4 to 5 minutes.

6 .
Garnish with coriander leaves and serve hot.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک باؤل میں ثابت دھنیا، سونف، ذیرہ پاؤڈر، رائی دانہ، میتھی اور کلونجی ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اور اچار گوشت مصالحہ تیار ہے۔

2 .
لیموں کے رس کو اچار گوشت مصالحہ میں مکس کریں اور سبز مرچوں میں بھر دیں۔

3 .
اب پین میں پانی، مٹن، دار چینی اور لونگ ڈال کر پکنے دیں جب تک مٹن اسی فیصد پک جائے اور تھوڑی سی یخنی بچ جائے۔

4 .
پھر ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز ڈال کر تھوڑی دیر پکائیں۔اب اس میں ٹماٹر اور ادرک لہسن پیسٹ ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔پھر اس میں کٹی لال مرچ، لال مرچ پاؤڈر، نمک اور ہلدی ڈال کر اچھی طرح پکائیں۔

5 .
اب اس میں مٹن یخنی ڈال کراچار گوشت مصالحہ ڈالیں اور چار سے پانچ منٹ کے لئے درمیانی آنچ پر پکائیں۔پھر اس میں دہی ڈال کر درمیانی آنچ پر چار سے پانچ منٹ اور پکائیں۔اب اس میں اچار، گرم مصالحہ اور بھری ہوئی سبز مرچیں ڈال کر چار سے پانچ منٹ پکائیں۔

6 .
دھنیے کے ساتھ گارنش کر کے سرو کریں۔

Recipe Tips