Recipes

More

Aam Ka Murabba Recipe

Aam Ka Murabba Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    35
  • SERVING
    3

Keri /Aam ka Murabba or Keri ka Murabba is an ultimate treat of summers. It's a perfect time to hoard your refrigerator with this delicious and seasonal present. Follow our step-by-step detailed recipe and enjoy this delicious (Mango) Aam ka Murabba. Do not forget to share your feedback with us.

 Ingredients

Ingredients:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
Peel and cut the raw mangoes as required.

2 .
Add the sliced mangoes and water in a pot and boil for 10-15 minutes or until the mangoes are soft. (must cut with the knife easily)

3 .
Now drain the water in a pot and keep the boiled slices aside.

4 .
Now, transfer the boiled slices in another pot. Add sugar, cover with lid for 30 minutes to 1 hour or until the sugar releases its water.

5 .
Now, place this pot over flame and let cook until sugar dissolves.

6 .
Add water, salt, turmeric powder, red chilies, cinnamon stick, green cardamom, nigella seeds and let cook over medium flame until 1 string sugar syrup has obtained.

7 .
Now Let it cool to room temperature completely.

8 .
Once the murabba has cooled down completely transfer it to any air tight jar and keep in the refrigerator for upto 1 month to 6 months.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
آم کو چھیل کر کاٹ لیں۔

2 .
اب کٹے ہوئے آم اور پانی کو ایک برتن میں ڈال کر دس سے پندرہ منٹ گلنے تک ابال لیں۔

3 .
پھر ایک برتن میں پانی نکال لیں اور سلائسز کو ایک سائیڈ پر رکھ دیں۔

4 .
اب ابلے ہوئے سلائسز کو دوسرے برتن میں ڈالیں۔ پھر اس میں چینی ڈال کرتیس منٹ سے ایک گھنٹہ ڈھکن سے ڈھک کر رکھیں جب تک چینی اپنا پانی چھوڑ دے۔

5 .
پھر اس برتن کو چولہے پر رکھ کر چینی اچھی طرح مکس ہونے تک پکائیں۔

6 .
اب اس میں پانی، نمک، ہلدی پاؤڈر، لال مرچ، دار چینی اسٹک، سبز الائچی اور کلونجی ڈال کر درمیانی آنچ پر پکنے دیں۔

7 .
پھر اسے اچھی طرح ٹھنڈا ہونے کے لئے سائیڈ پر رکھ دیں۔

8 .
مزیدار آم کا مربہ تیار ہے۔

Recipe Tips