Recipes

More

Bread Malai Roll Recipe

Bread Malai Roll Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    5

Soft and creamy Bread Malai Roll is a perfect way to treat yourself this Ramzan. This khoya-filled treat topped with Rabri Milk makes up one supreme and unforgettable bite. Try out this Bread Malai Roll and share your feedback with us.

 Ingredients

Ingredients for Rabri Milk:
Ingredients for Filling:
Ingredients for Malai Mixture:
Ingredients for Assembling:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pan heat milk and bring it to a boil, add sugar cardamom powder, saffron milk, almonds, and pistachios and cook for 10-15 mins or until slightly thickens.

2 .
Add NESTLÉ MILKPAK Dairy Cream and mix continuously and cook until it is reduced to half in the original quantity. Set aside.

3 .
In another pan add khoya, NESTLÉ MILKPAK Dairy Cream, cardamom powder, sugar and mix until desired consistency has reached. It must be thick in texture. Turn off flame and let it cool at room temperature.

4 .
Now in a small bowl add NESTLÉ MILKPAK Dairy Cream, cashew nuts, almonds and pistachios. Mix it well, your malai mixture is ready. Now keep it aside.

5 .
Take a slice of fresh bread and cut off the sides. Flatten it into a thin sheet with a rolling pin.

6 .
Then cut this thin bread sheet into half from the center.

7 .
Now spread the prepared Malai Mixture evenly on one side of the bread.

8 .
Take the filling mixture and form it into a round cylinder shape. Now put it on one end of the slice and roll it in a roll.

9 .
Lastly place them in a tray and pour rabri milk and garnish with pistachios, almonds and cherries.

10 .
Your Bread Malai Roll is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ربڑی دودھ بنانے کے لئے ایک پین میں دودھ گرم کرکے اسے ابالیں،اب اس میں چینی الائچی پاؤڈر، زعفران دودھ، بادام، اور پستے ڈال کر دس سے پندرہ منٹ تک یا تھوڑا گاڑھا ہونے تک پکائیں۔

2 .
اب اس میں نیسلے ڈیری کریمڈال کر مسلسل مکس کریں اور اس وقت تک پکائیں جب تک کہ یہ اصل مقدار میں آدھی نہ ہو جائے۔

3 .
فلنگ بنانے کے لئے ایک پین میں کھویا، نیسلے ملک پیک ڈیری کریم، الائچی پاؤڈر اور چینی ڈال کر گاڑھی ہونے تک پکائیں اور چولہا بند کرکے ٹھنڈ ا ہونے دیں۔

4 .
ملائی مکسچربنانے کے لئے ایک چھوٹے باؤل میں نیسلے ملک پیک ڈیری کریم، کاجو، بادام اور پستے ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔ ملائی مکسچر تیار ہے۔

5 .
اسمبلنگ کے لئے تازہ بریڈ سلائس لے کر اس کے کنارے کاٹ دیں اور بیلنے سے بیل لیں۔

6 .
پھر اس پتلی بریڈ شیٹ کو درمیان سے آدھی کاٹ لیں۔

7 .
اب تیار ملائی مکسچر کو بریڈ کے ایک طرف اچھی طرح پھیلا دیں۔

8 .
فلنگ مکسچر لے کر اسے گول سلنڈر کی شکل میں بنالیں۔ اب اسے سلائس کے ایک سرے پر رکھ کر رول کر لیں۔

9 .
آخر میں انہیں ایک ٹرے میں رکھیں اور ربڑی دودھ ڈال کر پستے، بادام اور چیری سے گارنش کریں۔

10 .
بریڈ ملائی رول تیار ہے۔

Recipe Tips