Recipes

More

Chicken Haleem Recipe

Chicken Haleem Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    2
  • SERVING
    5

Chicken Haleem is a special recipe throughout. Try out the delectable chicken haleem that is mixture of Chicken and lentils. Let's make a rich and super delicious recipe today with SooperChef and share your feedback with us.

 Ingredients

Ingredients for Boiled Chicken:
Ingredients for Dal Mixture:
Ingredients for Chicken Haleem:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pot, heat water and add chicken, salt, cover, and boil until the chicken is fully done. Turn off flame and reserve the stock for later use.

2 .
In a pot add split chickpeas, red lentil, yellow lentil, wheat oats, barley oats, water and add water. Cover and Boil until dal gets fully tender.

3 .
Now take off the lid and turn off flame. Blend the mixture well. set aside.

4 .
In a pot heat oil and add onion and cook until starts to turn brown. Add ginger garlic paste and cook for a minute. Now add chicken and stock and mix well.

5 .
Add turmeric powder, black pepper powder, red chili powder, cumin powder, coriander powder, salt, garam masala powder and cook for a minute.

6 .
Add chicken stock, dal mixture and mix well. cover and cook for 5-8 mins.

7 .
Your chicken Haleem is ready. Dish it out and garnish it with fried onion, ginger, green chilies, lemon slices and serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ابلے ہوا چکن بنانے کے لئے ایک برتن میں پانی گرم کرکے اس میں چکن اورنمک ڈال کر ڈھکن سے ڈھک کر چکن ابلنے اور اچھی طرح پکنے تک پکائیں۔اب چولہا بند کرکے بعد میں استعمال کے لئے یخنی نکال کر سائیڈ پر رکھ دیں۔

2 .
دال مکسچربنانے کے لئے ایک برتن میں چنے کی دال، مسور کی دال، مونگ کی دال، گندم کی مکئی، جو کی مکئی اور پانی ڈال کر ڈھکن سے ڈھک کر اچھی طرح گلنے تک پکائیں۔

3 .
اب چولہا بند کرکے مکسچر کو بلینڈ کر لیں۔

4 .
چکن حلیم بنانے کے لئے ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز ڈال کرکچھ دیر پکائیں۔اب اس میں ادرک لہسن کا پیسٹ ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔پھر اس میں چکن اویخنی ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

5 .
اب اس میں ہلدی پاؤڈر، کالی مرچ پاؤڈر، لال مرچ پاؤڈر، زیرہ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر، نمک اورگرم مصالحہ پاؤڈر ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔

6 .
پھر اس میں چکن یخنی اور دال مکسچر ڈال کر مکس کریں اور ڈھکن سے ڈھک کر پانچ سے آٹھ منٹ پکائیں۔

7 .
پھر اس میں چکن یخنی اور دال مکسچر ڈال کر مکس کریں اور ڈھکن سے ڈھک کر پانچ سے آٹھ منٹ پکائیں۔

Recipe Tips