Recipes

More

Katori Chaat Recipe (Kurkure Jhatpat Jugaar)

Katori Chaat Recipe (Kurkure Jhatpat Jugaar)

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    10
  • SERVING
    3

Make your favorite street styled food at home with
Presenting Chaskaydaar Chana Chaat! A recipe rich in sweet and sour flavors. This crunchy katori filled with deliciously tangy chana chaat, topped off with Kurkure Chutney Chaska gives you the perfectly crispy and mouthwatering treat to snack on! Try it now and let us know what you think!

 Ingredients

Ingredients for Katori:
Ingredients for Chaat:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl, add all-purpose flour, salt, carom seeds, cooking oil and mix it.

2 .
Knead a tough dough by gradually adding water in it. Cover it with damp cloth and let it rest for 15-20 mins.

3 .
Take a small ball and roll it in a disc shape. Place a small silver bowl over this disc and stick it with the bowl. Prick the disc with the fork.

4 .
Deep fry in oil over medium flame until it leaves the bowl and turns golden and crispy.

5 .
Take the katori out of the oil and keep aside.

6 .
In a bowl add chickpeas, potatoes, white chickpeas, salt, red chili flakes, onion, tomato, chaat masala, coriander, mint leaves and mix well.

7 .
Now, take a fried Katori, fill it with prepared chaat, yogurt, tamarind sauce, green chutney and lastly top with Kurkure Chutney Chaska and enjoy.

8 .
Your Katori Chaat is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
کٹوری بنانے کے لئے ایک باؤل میں میدہ، نمک، اجوائن کھانے کا تیل ڈال کر مکس کریں۔

2 .
اب تھوڑا تھوڑا کرکے پانی ڈال کر ڈو گوندھ لیں اور گیلے کپڑے سے ڈھک کر پندرہ سے بیس منٹ سائیڈ پر رکھ دیں۔

3 .
اب ڈو کا ایک پیڑا بنا کر اسے گول شکل میں بیل لیں۔پھرسلور کے باؤل کو الٹا رکھ کر اس پر بیلی ہوئی ڈو رکھ دیں۔اب باؤل کے کناروں پر چپکا کر ڈو کے فالتو کنارے کاٹ دیں اورکانٹے سے نشان لگائیں۔

4 .
پھر ان کو درمیانی آنچ پر کرسپی اور گولڈن ہونے تک فرائی کر لیں۔

5 .
اب کٹوری کو تیل سے نکال کر ایک سائیڈپر رکھ دیں۔

6 .
چاٹ بنانے کے لئے ایک باؤل میں چنے، آلو، سفید چنے، نمک، لال مرچ، پیاز، ٹماٹر، چاٹمصالحہ، دھنیا اورپودینے کے پتے ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

7 .
اب تلی ہوئی کٹوری میں تیار چاٹ، دہی، املی کی چٹنی، ہری چٹنی اور آخر میں کُرکُرے چٹنی چسکا ڈالیں۔

8 .
کٹوری چاٹ تیار ہے۔

Recipe Tips