Recipes

More

Kashmiri Pulao Recipe

Kashmiri Pulao Recipe

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    40
  • SERVING
    4

Kashmiri Pulao is here to tempt you with every bite. Get the taste of a restaurant at home and make this wholesome Kashmiri meal. Give this Kashmiri Pulao recipe a try and share your feedback with us.

 Ingredients

Ingredients for Chicken Stock:
Ingredients for Roasted Nuts:
Ingredients for Kashmiri Pulao:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
a pot heat oil and add chicken. Cook until chicken changes color. Add salt and mix well. Now add water and cook for 20-25 minutes. Your chicken stock is ready. Set aside.

2 .
In another pan heat ghee and add raisins. Fry until raisins start bubbling. Set aside.

3 .
In a pan heat ghee and add almonds and cashew nuts. Stir fry until light golden in color. Set aside.

4 .
In a bowl add Guard Basmati Rice and water. Soak for 20-25 mins.

5 .
In a pot heat ghee and add onion. Cook until light golden brown. Add sugar and mix well.

6 .
Now add fennel seeds, curry leaf, green cardamom, cloves and cook for a minute. Add chicken stock and cook until starts to boil.

7 .
Add soaked rice and cook until 80% stock dried out. Now add roasted nuts, pomegranate and cover and steam over low flame for 10 mins.

8 .
Your Kashmiri Pulao is ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
چکن یخنی بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں چکن ڈال کر رنگ تبدیل ہونے تک پکائیں۔اب اس میں نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔پھر اس میں پانی ڈال کربیس سے پچیس منٹ تک پکائیں۔ چکن یخنی تیار ہے۔

2 .
روسٹ نٹس بنانے کے لئے ایک پین میں گھی گرم کرکے اس میں کشمش ڈال کر فرائی کر لیں اور سائیڈ پر رکھ دیں۔

3 .
اب ایک دوسرے پین میں گھی گرم کرکے اس میں بادام اور کاجو ڈال کر لائٹ گولڈن ہونے تک فرائی کر کے سائیڈ پر رکھ دیں۔

4 .
کشمیری پلاؤ بنانے کے لئے گارڈ باسمتی چاولوں کو بیس سے پچیس منٹ بھگو کر رکھ دیں۔

5 .
اب اس پین میں گھی گر م کرکے اس میں پیاز ڈال کر گولڈن براؤن ہونے تک پکائیں اور اس میں چینی ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔

6 .
پھر اس میں سونف، کڑی پتا، سبز الائچی اور لونگ ڈال کر ایک منٹ پکائیں۔اب اس میں چکن یخنی ڈال کر ابل آنے تک پکائیں۔

7 .
اب اس میں بھگوئے ہوئے ڈال کر پانی اسی فیصد خشک ہونے تک پکائیں۔پھر اس میں روسٹ کئے ہوئے نٹس اور انار ڈال کر ڈھکن سے ڈھک کر ہلکی آنچ پر دس منٹ دم پر رکھ دیں۔

8 .
کشمیری پلاؤ تیار ہے۔

Recipe Tips