Recipes

More

Turkish Manti Recipe

Turkish Manti Recipe

  • PREP TIME
    30
  • COOK TIME
    45
  • SERVING
    5

Research Content

Turkish Manti Recipe is a food you have to taste! The tiny homemade Turkish Manti filled with spicy beef mince, and served with a Yogurt Sauce and Butter Sauce to level up the taste. Try it and share your experience with us.


 Ingredients

Ingredients for dough:
Ingredients for filling:
Ingredients for yogurt sauce:
Ingredients for butter sauce:
For boiling Manti:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
Mix flour, egg and salt in a bowl. Add water gradually, mix well and knead a tough dough.

2 .
Make a ball from it, roll it out little thick, cut it into strips and then make small squares out of it.

3 .
Take beef mince add onion, black pepper, red chili flakes, salt, parsley and knead until well combined.

4 .
Fill it in squares and seal them from corners. Note: make sure your dough doesn’t get dry before filling.

5 .
Boil water in a steamer, add salt and mint leaves in it and steam Manti for 40 minutes on low flame.

6 .
Melt butter in a pan, add olive oil, dry mint, red chilies and stir. Take it off the flame after 20 seconds or else it will burn.

7 .
In a bowl mix yogurt, garlic and salt. Mix well and your yogurt sauce is ready.

8 .
Shift Manti in a serving plate, pour some yogurt and butter sauce on top and serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک باؤل میں میدہ، انڈے، نمک اور تھوڑا تھوڑا کر کے پانی ڈال کر نرم ڈو گوندھ لیں۔

2 .
اب ڈو کو چار برابر حصوں میں کاٹ کو پیڑے بنائیں اور بیل کر چکور میں کاٹ لیں۔

3 .
پھر ایک باؤل میں بیف قیمہ،، پیاز، کالی مرچ، کٹی لال مرچ اور پارسلے ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں۔

4 .
اب اس چکور پر تیار کیا ہوامکسچر رکھ کرچکور بند کردیں۔

5 .
پھر ایک سٹیمر میں پانی ابال کر اس میں نمک اور پودینے کے پتے ڈال کر درمیانی ہلکی آنچ پر مانتی سٹیم کر لیں۔

6 .
ایک پین میں مکھن ڈال کر پگھلنے دیں اور اس میں زیتون کا تیل خشک پودینہ اور کٹی لال مرچ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اور بیس سیکنڈ بعد چولہا بند کردیں۔

7 .
ایک باؤل میں دہی، لہسن اور نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

8 .
ترکش مانتی کو سرونگ پلیٹ ڈالیں اور اس پر دہی ساس، مکھن ساس ڈالیں۔

Recipe Tips