4 Quick and Easy Raita Recipes best addition to your Menu everyday. Each recipe is different yet a must try. Pick your Quick and Easy Raita Recipes favorite one and make it then share your experience with us. ...
Read More
4 Quick and Easy Raita Recipes best addition to your Menu everyday. Each recipe is different yet a must try. Pick your Quick and Easy Raita Recipes favorite one and make it then share your experience with us.
Less Content
  • Ingredients of cucumber raita:
  • 1/2 cup Cucumber (finely chopped)
  • 1 cup Yogurt
  • 1/2 tsp Red chili powder (optional)
  • 1 tsp Cumin powder (roasted)
  • 1/2 tsp Chaat masala
  • Salt to taste
  • 1 tbsp Coriander leaves (chopped)
  • 1/2 tbsp Mint leaves(chopped)
  • Ingredients of aloo raita:
  • 1 cup Yogurt
  • 2/3 cup Potatoes (boiled & chopped)
  • 1/2 tsp Cumin powder (roasted)
  • 1/4 tsp Red chili powder
  • 1/4 tsp Chaat masala
  • 1 tbsp Coriander leaves (chopped)
  • 1/2 tbsp Mint leaves (chopped)
  • Salt to taste
  • Ingredients of masala raita:
  • 1 cup Yogurt
  • 1/3 cup Onion (finely chopped)
  • 2 tbsp Coriander leaves (chopped)
  • 1/4 tsp Garam masala powder
  • 1/4 tsp Black pepper powder
  • 1/2 tsp Cumin powder (roasted)
  • 1/2 tsp Chaat masala
  • 1/4 tsp Salt
  • Ingredients of pineapple raita:
  • 1 cup Yogurt
  • 1/2 cup Pineapple (chopped)
  • 1/4 cup Pomegranate (optional)
  • 1/2 tsp Red chili powder
  • 1 tsp Cumin powder (roasted)
  • 1-2 tbsp Sugar
  • Salt to taste
  • Directions of aloo raita:
  • Take a cup of peeled and chopped boiled potatoes.
  • In a bowl, beat yogurt until smooth and add potatoes in it.
  • Add cumin powder, red chili powder, chaat masala and mix it well.
  • Mix coriander leaves, mint leaves and serve chilled.
  • Preparation time: 10 minutes
  • Serving: 2-3 persons
  • Directions of masala raita:
  • In a bowl beat yogurt until smooth.
  • Add chopped onions and coriander leaves in it.
  • Add garam masala, black pepper, cumin powder, chaat masala, salt and mix well.
  • Serve chilled with roti, sabzi or biryani.
  • Preparation time: 10 minutes
  • Serving: 2-3 persons
  • Directions of pineapple raita:
  • Beat yogurt in a bowl until smooth.
  • Add red chili powder, cumin powder, sugar, salt, coriander leaves in it and mix well.
  • Add chopped pineapple and pomegranate seeds and mix well.
  • Chill the pineapple raita before serving.
  • Preparation time: 10 minutes
  • Serving: 2-3 persons

کھیرا رائتہ اجزاء:
کھیرا آدھا کپ
دہی 1کپ
لال مر چ پاؤڈر آدھا چائے کا چمچ
ذیرہ پاؤڈر 1چائے کا چمچ
چاٹ مصالحہ آدھا چائے کا چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
دھنیے کے پتے 1کھانے کا چمچ
پودینے کے پتے آدھا کھانے کا چمچ
آلو رائتہ اجزاء:
دہی 1کپ
ابلے،باریک کٹے آلو 2تہائی کپ
ذیرہ پاؤڈر آدھا چائے کا چمچ
لال مرچ پاؤڈر 1چوتھائی چائے کا چمچ
چاٹ مصالحہ 1چوتھائی چائے کا چمچ
دھنیے کے پتے 1کھانے کا چمچ
پودینے کے پتے آدھا کھانے کا چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
مصالحہ رائتہ اجزاء:
دہی 1کپ
پیاز 1تہائی کپ
دھنیے کے پتے 2-3کھانے کے چمچ
گرم مصالحہ پاؤڈر 1چوتھائی چائے کا چمچ
کالی مرچ پاؤڈر 1چوتھائی چائے کا چمچ
ذیرہ پاؤڈر آدھا چائے کا چمچ
چاٹ مصالحہ آدھا چائے کا چمچ
نمک 1چوتھائی چائے کا چمچ
انناس رائتہ اجزاء:
دہی 1کپ
انناس آدھا کپ
انار 1چوتھائی کپ
لال مرچ پاؤڈر آدھا چائے کا چمچ
ذیرہ پاؤڈر 1چائے کا چمچ
چینی 1-2کھانے کے چمچ
نمک حسبِ ذائقہ

کھیرا رائتہ ترکیب:
کھیرے کو اچھی طرح چھیل کر کاٹ لیں۔
اب دہی کو اچھی طرح پھینٹ لیں۔
پھر اس میں کھیرا، لال مرچ پاؤڈر، ذیرہ پاؤڈر، چاٹ مصالحہ، نمک، دھنیے کے پتے اور پودینے کے پتے ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں۔
تیاری کا وقت: 10منٹ
افراد: 2-3
آلو رائتہ ترکیب:
ایک باؤل میں دہی اچھی طرح پھینٹ کر اس میں آلو ڈال دیں۔
اب اس میں ذیرہ پاؤڈر، لال مرچ پاؤڈر اور چاٹ مصالحہ ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں۔
پھر اس میں دھنیے کے پتے اور پودینے کے پتے ڈال کر مکس کریں اور سرو کردیں۔
تیاری کا وقت: 10منٹ
افراد: 2-3
مصالحہ رائتہ ترکیب:
ایک باؤل میں اچھی طرح دہی پھینٹ لیں۔
اب اس میں پیاز اور دھنیے کے پتے ڈالیں۔
پھر اس میں گرم مصالحہ، کالی مرچ، ذیرہ پاؤڈر، چاٹ مصالحہ اور نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کردیں۔
تیاری کا وقت: 10منٹ
افراد: 2-3
اننا س رائتہ ترکیب:
ایک باؤل میں اچھی طرح دہی پھینٹ لیں۔
اب اس میں لال مرچ پاؤڈر، ذیرہ پاؤڈر، چینی، نمک اور دھنیے کے پتے ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
پھر اس میں چوپڈ انناس اور انار ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔
تیاری کا وقت: 10منٹ
افراد: 2-3

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *