Recipes

More

12 Inch Pizza Recipe With Dual Flavor

12 Inch Pizza Recipe With Dual Flavor

  • PREP TIME
    25
  • COOK TIME
    35
  • SERVING
    2

Research Content

Gotcha covered with 12 inches Pizza recipe with Dual Flavor for a perfect weekend plan.Try out this amazingly large 12 inches Pizza with Supreme Pizza and Fajita Topping, and overcome your hunger games.


 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl mix flour, yeast, oil and sugar. Gradually add water and knead sticky dough. Cover it with cling and set aside for 30 to 40 minutes until double in size.Divide the dough in to two parts.

2 .
In a bowl add chicken, chili flakes, chili powder, salt, ginger garlic paste, lemon juice and oil. Mix and marinate it for 20 to 30 minutes.

3 .
Then in a pan heat oil and cook chicken until fully cooked.

4 .
Blanch tomatoes for 4-5 minutes, peel skin.

5 .
Then add in a blender and blend until you get a smooth paste.

6 .
In a pan heat oil and sauté garlic in it for a minutes. Then add tomato puree, oregano, thyme, tomato paste, basil, chili flakes and salt. Now cook it on medium low flame for 8 to 10 minutes until oil separates and sauce gets thick.

7 .
Now take one feet long pizza mold brush it with oil and spread pizza dough on it. Then spread pizza sauce evenly, add chicken and cheddar cheese on top. Prick the dough. Then on half side of dough sprinkle capsicum and onion. And on other half sprinkle olives, capsicum, onion, mushroom and corn. On top add mozzarella cheese layer. Brush sides with oil and sprinkle oregano

8 .
Bake in a preheated oven for 15 to 20 minutes at 180 degrees.

9 .
Your 12 Inch Pizza is ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک باؤل میں میدہ، خمیر، کھانے کا تیل اور چینی ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اور تھوڑا تھوڑا کر کے پانی ڈالیں اور نرم ڈو گوندھ لیں۔اب ڈو کو ڈھک کر تیس سے چالیس منٹ سائیڈ پر رکھ دیں اور دو برابر حصوں میں کاٹ لیں۔

2 .
ایک باؤل میں چکن، کٹی لال مرچیں، نمک، ادرک لہسن پیسٹ، لیموں کا رس اور کھانے کا تیل ڈال کر تمام اجزا بیس سے تیس منٹ میرینیٹ کر لیں۔

3 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں چکن ڈالیں اوراچھی طرح پکا لیں۔

4 .
ٹماٹروں کوچار سے پانچ منٹ ابال کر ان کا چھلکا اتار لیں۔

5 .
پھر ان کو بلینڈر میں اچھی طرح بلینڈ کرلیں۔

6 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے اس میں لہسن ڈالیں اور ایک منٹ بھون لیں۔پھر اس میں پسے ہوئے ٹماٹر،اوریگانو، تھائم، ٹماٹو پیسٹ، کٹی لال مرچ اور نمک ڈال کر درمیانی ہلکی آنچ پر آٹھ سے دس منٹ پکائیں یا جب تک آئل علیحدہ ہوجائے اور سوس گاڑھی ہوجائے۔

7 .
ایک فٹ لمبا پیزا پین لیں اور آئل سے برش کر کے اس میں اچھی طرح ڈو پھیلا دیں۔اب اچھی طرح پیزا سوس پھیلا کر اس پرچکن اور چیز ڈال دیں۔پھرڈو کے آدھے حصے پر شملا مرچ اور پیاز رکھیں۔اب ڈو کے دوسرے حصے پر کالا زیتون، شملا مرچ، پیاز، مشروم اور سویٹ کارن رکھیں۔پھر پیزا پر ایک چیز کی تہہ لگائیں اور سائیڈوں پر برش سے آئل لگا کر اوریگانو چھڑک دیں ۔

8 .
اب ایک سو اسی کے ٹمپریچر پر پندرہ سے بیس منٹ بیک کرلیں۔

9 .
مزیدار پیزا تیار ہے۔

Recipe Tips